Αίγυπτος: Καταδικάστηκαν σε θάνατο 11 άνδρες για τα επεισόδια στο στάδιο Πορτ Σάιντ

Αίγυπτος: Καταδικάστηκαν σε θάνατο 11 άνδρες για τα επεισόδια στο στάδιο Πορτ Σάιντ Facebook Twitter
0

Σε θάνατο καταδικάστηκαν σήμερα 11 άνδρες στην Αίγυπτο, για τη συμμετοχή τους στα πολύνεκρα επεισόδια που σημειώθηκαν το 2012 στο στάδιο του Πορτ Σάιντ. Κατά τις χειρότερες ταραχές που έχουν σημειωθεί στα χρονικά σε γήπεδο ποδοσφαίρου της χώρας, έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 70 άνθρωποι και τουλάχιστον 1.000 τραυματίστηκαν.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν άτομα που ποδοπατήθηκαν από πανικόβλητους οπαδούς, οι οποίοι έτρεχαν να φύγουν από το στάδιο του Πορτ Σάιντ μετά την εισβολή στο γήπεδο οπαδών της τοπικής ομάδας Αλ-Μάσρι, ύστερα από τη λήξη του αγώνα με την Αλ-Αχλι του Καΐρου. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει ότι οι ταραχές ξέσπασαν όταν οπαδοί της ομάδας του Καΐρου ύψωσαν πανό με προσβλητικά συνθήματα για την τοπική ομάδα που είχε κερδίσει τον αγώνα με 3-1.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το δικαστήριο, του οποίου η συνεδρίαση μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, καταδίκασε ερήμην σε θάνατο έναν από τους ένδεκα. Επίσης, δέκα κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 ετών, 14 σε κάθειρξη 10 ετών και 15 σε πενταετή φυλάκιση. Είκοσι ένας κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι. Οι ετυμηγορίες μπορεί να εφεσιβληθούν.

Τον Απρίλιο το δικαστήριο είχε θέσει την απόφασή του για την επιβολή της θανατικής ποινής στην κρίση του Μεγάλου Μουφτή της Αιγύπτου Σάουκι Αλαμ, της ανώτατης θρησκευτικής αρχής της χώρας, η γνώμη του οποίου έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν δημοσιοποιείται. Είναι μια διαδικασία που απαιτείται από τον νόμο για υποθέσεις καταδίκης στην εσχάτη των ποινών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM