Ραγκούσης: Η Διαύγεια «έκοψε» υπουργό που είχε παραγγείλει εγκυκλοπαίδεια 350 χλ. Ευρώ

Ραγκούσης: Η Διαύγεια «έκοψε» υπουργό που είχε παραγγείλει εγκυκλοπαίδεια 350 χλ. Ευρώ Facebook Twitter
4

Βολές κατά της κυβέρνησης για την τροπολογία που, σύμφωνα με την αντιπολίτευση «παρακάμπτει τη Διαύγεια, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στην τροπολογία σημείωσε ότι η κυβέρνηση  «θέλει ουσιαστικά να την εξουδετερώσει (σ.σ. τη Διαύγεια) με τρόπο αποτελεσματικό και χειρουργικό».

«Παραδίδεται ξανά το δημόσιο χρήμα στους απατεώνες με αυτή τη μεθόδευση. Δεν έχουν καμία δικαιολογία για να κάνουν αυτή τη τροποποίηση στη Διαύγεια. Μπορούν να λύσουν το πρόβλημα που έχει το Υπουργείο Οικονομικών με πολλούς άλλους τρόπους, χωρίς να ακουμπήσουν τη Διαύγεια» τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Είπε επίσης, μιλώντας στον Βήμα fm, ότι η Διαύγεια ήταν εκείνη που «έκοψε» παραγγελία εγκυκλοπαίδειας αξίας 350 χιλιάδων ευρώ που ήθελε να κάνει υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου.  

«Υπήρχε πρόθεση μέλους της κυβέρνησης Παπαδήμου να ξοδέψει νομότυπα και νομιμότατα 350.000 ευρώ για την αγορά εγκυκλοπαίδειας σε ένα υπουργείο. Αν είναι δυνατόν, στην εποχή του Διαδικτύου να αγοράζονται εγκυκλοπαίδειες!»  τόνισε και πρόσθεσε για την υπόθεση:

«Με το που αναρτήθηκε η απόφασή του στο Διαδίκτυο για την εκταμίευση αυτών των 350.000 ευρώ, ξεσηκώθηκε θύελλα και κατακραυγή μέσα στο ίδιο το υπουργείο, η οποία ανάγκασε το μέλος της κυβέρνησης εκείνης της εποχής να ανακαλέσει και να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
γιατί τα 500.000.000 της απευθείας ανάθεσης των Τσιπροκαμμένων για τα αεροπλάνα του ναυτικού ,απο που το μάθαμε;;Λείπουν άνθρωποι σαν τον Ραγκούση απο την πολιτική. Ας είναι καλά ο πάνσοφος Λάος
Αξέχαστο θα μού μείνει επίσης που με την προηγούμενη κυβέρνηση είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια έγγραφο για έξοδα 150.000€ για γραβάτες. Οι γραβάτες ήταν σίγουρα επιχρυσωμένες. Η εγκυκλοπαίδεια αξίας 350.000€ θα πρέπει να ήταν εκτός από επιχρυσωμένη ντυμένη από ελεφαντόδοντο και στο εξώφυλλο θα είχε πολύτιμους λίθους. Επίσης θα πρέπει να ήταν κάποιο του 15ου αιώνα π.Χ.
O Ραγκούσης ήταν απο τους ελάχιστους υπουργούς των τελευταίων ετών που προσπάθησαν να κάνουν έστω και κάποιες υποτυπώσεις μεταρρυθμίσεις. Κρίμα που το σύστημα τον καταβρόχθησε.