Φόβοι για πολλούς νεκρούς στην κατασκήνωση των ορειβατών στο Έβερεστ

Φόβοι για πολλούς νεκρούς στην κατασκήνωση των ορειβατών στο Έβερεστ Facebook Twitter
1

Φόβοι για νεκρούς και ανάμεσα στους ορειβάτες που βρισκόταν σε κατασκήνωση βάσης στο Έβερεστ εκφράζονται μετά το χθεσινό ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στο Νεπάλ, ο οποίος είχε σαν συνέπεια το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, κυρίως στην πρωτεύουσα Κατμαντού.

Υπάλληλος από το τουριστικό συμβούλιο του Νεπάλ επιβεβαίωσε ότι μέρος της κατασκήνωσης έχει θαφτεί κάτω από τεράστια χιονοστιβάδα που προκάλεσε η ισχυρή δόνηση και ότι τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.                                  

 «Ο απολογισμός θα μπορούσε να ανέβει, καθώς μπορεί να περιλαμβάνει  αλλοδαπούς, καθώς και Σέρπα," δήλωσε ο Γκιανέντρα Σρέστα.

Σύμφωνα με την Telegraph ο Ρουμάνος ορειβάτης  Alex Gavan δήλωσε στο Twitter ότι υπήρξε μια «τεράστια χιονοστιβάδα" και πώς  "πολλοί, πολλοί" άνθρωποι ήταν πάνω στο βουνό. Η κατασκήνωση βάσης για τους ορειβάτες  βρίσκεται στη βόρεια πλαγιά του βουνού στα περίπου 21.000 πόδια και σε αυτή ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες ορειβάτες για την έναρξης της σεζόν αναρρίχησης στην πιο ψηλή κορυφή του κόσμου.

«Έτρεξα μακριά από τη σκηνή για να γλυτώσω τη ζωή μου» είπε ο Gavan ενώ ένας άλλος ορειβάτης , ο Daniel Mazur, δήλωσε ότι ο καταυλισμός βάσης του Έβερεστ είχε "σοβαρές ζημιές" και η ομάδα του ήταν παγιδευμένη.

«Παρακαλώ προσευχηθείτε για όλους", έγραψε στο Twitter ο ίδιος.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Διεθνή / ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο φαίνεται η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας  να προσπαθεί να «κρατήσει» το φορτηγό στον δρόμο και τελικά να ουρλιάζει όταν το όχημα κρεμάστηκε στο κενό
NEWSROOM
Πούτιν: «Η κατάληψη του Χάρκοβο δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Διεθνή / Αινιγματικός Πούτιν: «Η κατάληψη του Χαρκόβου δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Το Χάρκοβο δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες - Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα επιδιώκει να διευρύνει τη γραμμή του μετώπου προκειμένου να εξαντλήσει περαιτέρω την ουκρανική άμυνα
NEWSROOM
Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια