ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Το «συντομότερο δυνατό» θα αποσταλεί η νέα, ολοκληρωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές, όπως επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας, με στόχο να εκταμιευθεί άμεσα έστω και μέρος των δόσεων που εκκρεμούν.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο κατάλογος θα συζητηθεί στο Brussels Group και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς έγκριση στο Eurogroup. Δεν έδωσε ωστόσο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για τη συγκρότηση, νομοθέτηση και υλοποίηση της λίστας. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ έκανε πάντως ξανά σαφές πως δεν θα εκταμιευθούν χρήματα χωρίς πρόοδο.

Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας της κυβέρνησης, έγινε χθες ήδη μία πρώτη σύσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη με τους Γ. Βαρουφάκη και Γ. Σταθάκη, προκειμένου να αρχίσουν να εξειδικεύονται τα μέτρα.

Αυτή την ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Νωρίτερα το Σάββατο, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη να κάνει λόγο για μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση. Επιπλέον, ο Α Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις επαφές του με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες, κατά τη συνάντησή τους πριν την τελετή ορκωμοσίας τεσσάρων αναπληρωτών υπουργών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το MEGA, οι ελληνικές προτάσεις θα στηρίζονται στη λίστα που έχει ήδη αποστείλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στο Eurogroup και περιλαμβάνουν αλλαγές στης φορολογία εισοδήματος και στο ΦΠΑ, ενοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείων ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, συνέχιση όσων αποκρατικοποιήσεων είναι σε εξέλιξη, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και μέτρα για το άνοιγμα των αγορών, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM