Κύπρος: Θα στηρίξουμε τις θέσεις της Ελλάδας στις Βρυξέλλες

Κύπρος: Θα στηρίξουμε τις θέσεις της Ελλάδας στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΥΠΕ / ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
5

Η Ελλάδα θα έχει τη στήριξη της Κύπρου κατά τις συζητήσεις που θα γίνουν σε ευρωπαϊκά σώματα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι κατά τη συζήτηση του θέματος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Νίκος Αναστασιάδης θα τονίσει την ανάγκη η Ευρώπη να στραφεί σε πολιτικές ανάπτυξης. «Στη θέση αυτή υπήρξε συναντίληψη κατά τις επαφές του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι συναντίληψη υπήρξε και στο ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να προχωρήσει με το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και σημείωσε ότι αυτό που ζητά η Αθήνα είναι να της δοθεί χρόνος να το εφαρμόσει. Στην Κύπρο έχει γίνει εσωτερική δουλειά και θεωρούμε ότι το 2015 θα είναι χρονιά της ανάπτυξης, είπε, προσθέτιντας πως «ταυτόχρονα ευελπιστούμε ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να ξαναβγούμε σύντομα στις αγορές».

Από την πλευρά του, και ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι στο Eurogroup της Τετάρτης θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Ανασκόπηση εβδομάδας με έμφαση σε ΟΗΕ, εξοπλιστικά, Τουρκία, Ρομά και κοινωνικές πολιτικές – «Η πολιτεία πρέπει να στέκεται δίπλα σε όσους πονούν, ακόμη κι αν την αμφισβητούν», σημείωσε ο πρωθυπουργός για την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι
THE LIFO TEAM
Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
''Στην Κύπρο έχει γίνει εσωτερική δουλειά και θεωρούμε ότι το 2015 θα είναι χρονιά της ανάπτυξης'': Καλά τα λένε οι αδελφοί Κύπριοι και ωραία η στήριξή τους, αλλά μήπως έμμεσα μας τα ''χώνουν'' και λίγο μέσα από αυτή την ωραία φρασούλα;
Χρόνια ανάπτυξης είναι και για εμάς το 2015. Απο πέρσι η οικονομία έχει μπεί σε ανάπτυξη και μάλιστα με τον μεγαλύτερο ρυθμό απ όλη την Ε.Ε. Δεν λέει κάτι αυτό.