Τουλάχιστον 160 μαθητές σκοτώθηκαν στη Συρία το 2014

Τουλάχιστον 160 μαθητές σκοτώθηκαν στη Συρία το 2014 Facebook Twitter
Η Unicef εκτιμά ότι περισσότερα από 8 εκατομμύρια παιδιά έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο, ενώ περίπου 1, 7 εκατομμύριο έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.
0

Τουλάχιστον 160 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις με στόχο σχολεία στη Συρία, κατά τη διάρκεια του 2014, σύμφωνα με καταγγελία της Unicef. Την ίδια στιγμή, σχεδόν 1,6 εκατομμύρια παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σχολείο εξαιτίας των συγκρούσεων.


"Μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου, διαπράχθηκαν τουλάχιστον 68 επιθέσεις εναντίον σχολείων που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 160 παιδιά και να τραυματιστούν 343", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Unicef Κριστόφ Μπουλιεράκ, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός αυτός "είναι πιθανότατα υποτιμημένος" εξαιτίας της ελλιπής ενημέρωσης.

Τόνισε ότι περίπου 1,3 - 1,6 εκατομμύρια παιδιά στη χώρα δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, εξαιτίας του πολέμου που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 200.000 και έχει εκτοπίσει περίπου τον μισό πληθυσμό της Συρίας. Εξέφρασε επίσης ανησυχία για το κλείσιμο σχολείων σε περιοχές που τελούν υπό τον μερικό ή πλήρη έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, κυρίως στις επαρχίες Ράκα, Ντέιρ αλ-Ζόρ και στο Χαλέπι. "Περίπου 670.000 παιδιά επηρεάζονται" σε αυτές τις περιοχές, σημείωσε.

Η Unicef εκτιμά ότι περισσότερα από 8 εκατομμύρια παιδιά έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο, ενώ περίπου 1, 7 εκατομμύριο έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM
Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM