Ελεύθερος ο 16χρονος που εξύβρισε τον Ερντογάν

Ελεύθερος ο 16χρονος που εξύβρισε τον Ερντογάν Facebook Twitter
0

Ελεύθερος αφέθηκε ο 16χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί την Τετάρτη στο Ικόνιο, με την κατηγορία της "εξύβρισης" του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Mehmet Emin Altunses παραπέμπεται όμως σε δίκη, και αντιμετωπίζει ακόμα και φυλάκιση τεσσάρων ετών αν κριθεί ένοχος.

Ο 16χρονος συνελήφθη επειδή κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε μία τελετή μνήμης για τον θάνατο ενός Τούρκου στρατιώτη από ισλαμιστές τη δεκαετία του 1920, φέρεται να αποκάλεσε τον Ερντογάν ως "κλέφτη - ιδιοκτήτη του παράνομου παλατιού". Πρόκειται για μία αναφορά σε ένα κυβερνητικό σκάνδαλο διαφθοράς καθώς και στο αμφιλεγόμενο παλάτι 1.150 δωματίων που εγκαινίασε ο Ερντογάν τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το BBC, ο Altunses παραδέχθηκε ότι έκανε την συγκεκριμένη δήλωση, ενώ αρνήθηκε ότι ανήκει σε κάποιο πολιτικό κίνημα. Ο δικηγόρος του προσέφυγε στο δικαστήριο που τον προφυλάκισε και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Δήλωσε μάλιστα πως αυτή είναι η πρώτη φορά που στην Τουρκία συλλαμβάνεται ανήλικος με την κατηγορία της εξύβρισης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oλλανδικό μουσείο επανεξετάζει τον δανεισμό έργων στις ΗΠΑ εν μέσω «διώξεων» της τέχνης από τον Τραμπ

Διεθνή / Oλλανδικό μουσείο επανεξετάζει τον δανεισμό έργων στις ΗΠΑ εν μέσω «διώξεων» της τέχνης από τον Τραμπ

Το Mauritshuis στη Χάγη ζητά εγγυήσεις για την ασφάλεια των έργων τέχνης, εν μέσω αβεβαιότητας λόγω των πολιτικών παρεμβάσεων και της συρρίκνωσης της χρηματοδότησης στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM