Φιλιππίνες: 600 χιλ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω τυφώνα που "τρέχει" με 200 χλμ.

Φιλιππίνες: 600 χιλ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω τυφώνα που "τρέχει" με 200 χλμ. Facebook Twitter
0

600 χιλιάδες άνθρωποι υπολογίζεται ότι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στις Φιλιππίνες εξαιτίας του τυφώνα Χαγκοπίτ  ο οποίος πλησιάζει τις ανατολικές και κεντρικές περιοχές της χώρας με ταχύτητα 195 χλμ. την ώρα και ριπές που φτάνουν τα 215 χλμ.

Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει αυτές τις περιοχές τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν καταφύγει σε σχολεία, δημοτικά κέντρα, δημαρχεία, γυμναστήρια και εκκλησίες για να αναζητήσουν ασφάλεια.

Φιλιππίνες: 600 χιλ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω τυφώνα που "τρέχει" με 200 χλμ. Facebook Twitter

«Εξαιτίας του τυφώνα Χαγκοπίτ έχει πραγματοποιηθεί μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις που έχουμε δει ποτέ σε περίοδο ειρήνης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Καταστροφών του ΟΗΕ, Ντένις ΜακΚλιν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 13 μήνες τις περιοχές αυτές είχε πλήξει και ο τυφώνας Χαιγιάν σκοτώνοντας 7.300 ανθρώπους και εκτοπίζοντας 4,1 εκατομμύρια άλλους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM