Η Τουρκία στις φλόγες

Η Τουρκία στις φλόγες Facebook Twitter
1

Μάχες με όπλα γίνονται πλέον στις κουρδικές περιοχές στην Τουρκία, όπου η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει από τον έλεγχο μετά τις διαδηλώσεις κατά της τουρκικής στάσης απέναντι στους τζιχαντιστές.

Οι νεκροί από τις διαδηλώσεις είναι 21 ενώ περίπου 150 έχουν τραυματιστεί στις ταραχές.

Ο στρατός έχει βγει στους δρόμους σε έξι πόλεις τουλάχιστον  και ήδη το σκηνικό θυμίζει εμφύλιο και όχι σκηνές διαδήλωσης.  

Ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δεσμεύτηκε σε δημοσιογράφους ότι η ειρηνευτική διαδικασία της Τουρκίας με τους Κούρδους αυτονομιστές δεν θα καταστραφεί από «βανδαλισμούς».

Πάντως ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων Οτσαλάν προειδοποίησε μέσα από τις φυλακές του Ιμραλί ότι από τη στιγμή που η πόλη Κομπάνι στα τουρκοσυριακά σύνορα πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών κάθε ειρηνευτική διαδικασία με την Άγκυρα σταματά.

Η Τουρκία παρακολουθεί αμέτοχη την επέλαση του isis κοντά στα σύνορα της παίζοντας τα δικά της γεωπολιτικά παιχνίδια, αφού αυτό που επιδιώκει είναι να εξασφαλίσει την πτώση του Προέδρου Άσαντ στη Συρία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια