Σόιμπλε: Σκληρές κυρώσεις στη Μόσχα, κι ας ζημιωθούμε

Σόιμπλε: Σκληρές κυρώσεις στη Μόσχα, κι ας ζημιωθούμε Facebook Twitter
1

Σκληρότερες κυρώσεις στη Μόσχα, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θα ζημιωθεί οικονομικά ζητά ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

«Τα οικονομικά συμφέροντα δεν είναι η κορυφαία προτεραιότητα. Η κορυφαία προτεραιότητα είναι να εξασφαλιστεί η σταθερότητα και η ειρήνη», είπε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με την Bild am Sonntag.

Ήδη η Ε.Ε. έχει καταλήξει στο γενικό πλαίσιο μιας συμφωνίας για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Μόσχα μετά και την κατάρριψη του Μπόινγκ των Μαιλαισιανών αερογραμμών στην Ουκρανία.  

Η Ρωσία απορροφά το 1/3 των συνολικών εξαγωγών της Ε.Ε. ενώ οι γερμανικές εξαγωγές προς τη χώρα έχουν μειωθεί κατά 14% τους τελευταίους μήνες, βάζοντας σε κίνδυνο τουλάχιστον 25.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 52% των Γερμανών θα υποστήριζαν αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία, ακόμη και με απώλεια θέσεων εργασίας ενώ το 39% όχι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM