Ο Άσαντ ορκίστηκε πρόεδρος για τρίτη φορά

Ο Άσαντ ορκίστηκε πρόεδρος για τρίτη φορά Facebook Twitter
0

Ορκίστηκε κανονικά και για τρίτη φορά πρόεδρος της Συρίας ο Μπασάρ αλ-Άσαντ, την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη χώρα. Μετά από τρία χρόνια πολέμου υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στην ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού ο Άσαντ εξαπέλυσε επίθεση στις αραβικές χώρες και τη Δύση που υποστήριξαν τους "τρομοκράτες" για εκείνον αντικυβερνητικούς που πολεμούν για να τον ανατρέψουν.

Ο Άσαντ ορκίστηκε πρόεδρος για τρίτη φορά Facebook Twitter

Ο Άσαντ ξεκινά μια νέα επταετή θητεία μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν πριν από μερικές εβδομάδες κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν πολλές επιθέσεις σε αντίπαλες συγκεντρώσεις και ψηφοφόρους.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν κερδισμένο τον Άσαντ μετά την τρομακτική επίθεση που έχει εξαπολύσει στο Ιράκ η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε. Ο Άσαντ προσπαθούσε να παρουσιάσει τα ισλαμιστικά, αντικυβερνητικά στρατεύματα ως τρομοκράτες και τον ίδιο ως πολέμιο του εξτρεμισμού.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM