Ο "βασιλιάς της σοκολάτας" είναι ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας

Ο "βασιλιάς της σοκολάτας" είναι ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Facebook Twitter
1

Θριαμβευτική νίκη από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία κατάφερε ο Πέτρο Ποροσένκο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων exit polls.

Ο βιομήχανος που είναι γνωστός ως "βασιλιάς της σοκολάτας" συγκεντρώνει 55,9 - 57,5% ενώ η επικεφαλής της «πορτοκαλί επανάστασης», Γιούλια Τιμοσένκο έρχεται δεύτερη με 12,9%.

Ο 49χρονος του οποίου η περιουσία λέγεται πως ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ έχει πτυχίο οικονομικών, είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Roshen που είναι η μεγαλύτερη σε παραγωγή γλυκών στη χώρα και 15η παγκοσμίως και έχει στην ιδιοκτησία του τηλεοπτικούς σταθμούς.

 

Ο μεγιστάνας θεωρείται πολιτικός χαμαιλέων, έχει εκλεγεί και υπουργεύσει με φιλοδυτικά και  φιλορωσικά κόμματα και διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του ανατραπέντος φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι ένας πολιτικός με τον οποίο μπορούν να συνομιλήσουν τόσο το Βερολίνο όσο και η Μόσχα. Ο ίδιος άλλωστε εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες με τη Ρωσία αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο αναγνώρισης της προσάρτησης της Κριμαίας. 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ελπιζω οτι τωρα, εκεινοι εκ των σχολιαστων που κατηγορουν συλληβδην τους Ουκρανους ως φιλο/ναζι θα σταματησουν να το πραττουν. Επισης, δεδομενου οτι ακομη και ο Πουτιν απεδεχθη τη νομιμοτητα των εκλογων αυτων, ειναι σιγουρος οτι, ακομη κι εκεινοι εκ των σχολιαστων της Lifo που θαυμαζουν σοβιετικου στυλ ψηφοφοριες οπως το προσγφατο δημοψηφισμα στην Κριμαια, ισως τωρα να το ξανασκεφτουν!