357 νέα οχήματα στην Πυροσβεστική

357 νέα οχήματα στην Πυροσβεστική Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά σε σημαντική αναβάθμιση του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων με την αγορά 357 νέων οχημάτων, αξίας 38,3 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στα νέα οχήματα που θα αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα, θα υπάρχουν και τύποι που θα ενταχθούν για πρώτη φορά στο δυναμικό της πυροσβεστικής, όπως ειδικά οχήματα σηράγγων για την προστασία των πολιτών που οδηγούν στους αυτοκινητοδρόμους.

Το ποσό είχε ήδη προβλεφθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013, από το οποίο θα αντληθούν 57,5 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο θα υλοποιήσει 18 διαγωνισμούς προμηθειών εξοπλισμού για το Πυροσβεστικό Σώμα ύψους 45,2 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 38,3 εκ. ευρώ αφορούν αποκλειστικά προμήθεια σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων.

Έως σήμερα έχει συμβασιοποιηθεί το 91,18%, που αφορά ποσό 34,9 εκ. ευρώ για την προμήθεια 252 οχημάτων ενώ έως τέλος Ιουλίου 2014 θα ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και για τις υπόλοιπες προμήθειες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM