Δημοπρατείται ο δρόμος Πάτρας-Πύργου

Δημοπρατείται ο δρόμος Πάτρας-Πύργου Facebook Twitter
0

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται εντός των ημερών να δημοπρατηθεί ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος.

Ο δρόμος είναι μήκους 75 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 340 εκατ. ευρώ. Αναμένεται να είναι έτοιμος μέσα σε δύο έτη από τη δημοπράτησή του. Ξεχωριστά -έως το τέλος του έτους- θα δημοπρατηθεί το τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα μήκους 30 χιλιομέτρων και 130 εκατ. ευρώ. Οι πόροι για την υλοποίηση και των δύο τμημάτων θα προέλθουν από την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 - 2020.

Όπως γράφουν και Τα Νέα, από την κυβέρνηση ελπίζουν ότι θα βρεθεί λύση και για το τμήμα Καλό Νερό - Πύργος, μήκους 60 χιλιομέτρων, ενώ δεν κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει οπωσδήποτε διαπλάτυνση σε ένα μικρό τμήμα του δρόμου στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα, όπου υπάρχει το πρόβλημα με τον βιότοπο.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, εργασίες εκτελούνται στους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες σε 16 εργοτάξια, απασχολώντας περίπου 4.000 άτομα, ενώ έως το τέλος του έτους τα ενεργά εργοτάξια θα έχουν αυξηθεί, ανεβάζοντας τις θέσεις απασχόλησης σε συνολικά 8.000.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM