Τρία χρόνια από την τραγωδία στην Ιαπωνία

Τρία χρόνια από την τραγωδία στην Ιαπωνία Facebook Twitter
1

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 9 Ρίχτερ που χτύπησε την Ιαπωνία και προκάλεσε τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα.

Παρουσία του αυτοκρατορικού ζεύγους και του πρωθυπουργού, στο Τόκιο έγινε επίσημη τελετή στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν από το γιγάντιο κύμα που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της χώρας.

Πάνω από 20 χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή παραμένουν αγνοούμενοι. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ακόμη καταφέρει να επιστρέψουν στα σπίτια τους, που καταστράφηκαν από το τσουνάμι ή θεωρούνται ακατοίκητα λόγω της ραδιενέργειας. Δεκάδες χιλιάδες, κυρίως ηλικιωμένοι, εξακολουθούν να ζουν πολλοί μαζί σε προσωρινά προκατασκευασμένα καταλύματα.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε κάλεσε σε ενότητα και ομοψυχία απέναντι στις προκλήσεις. Η ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών προχωρά με πολύ αργά βήματα.

Πηγή: Euronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τεράστιοι Ιάπωνες.Οι εγκαταστάσεις είναι πια σα να μην έγινε ποτέ σεισμός.Οι άνθρωποι όμως δεν ξεχνούν και σέβονται και τη δύναμη της φύσης και τους νεκρούς τους.