Ζευγάρι βρήκε στο κτήμα του νομίσματα αξίας 7,2 εκ. ευρώ

Ζευγάρι βρήκε στο κτήμα του νομίσματα αξίας 7,2 εκ. ευρώ Facebook Twitter
0

 

Ζευγάρι βρήκε στο κτήμα του νομίσματα αξίας 7,2 εκ. ευρώ Facebook Twitter

Την αυθεντικότητα νομισμάτων που βρέθηκαν από ζευγάρι στη βόρεια Καλιφόρνια στο κτήμα του πριν από ένα χρόνο επιβεβαίωσε επαγγελματικός  οίκος αξιολόγησης νομισμάτων.

Το ζευγάρι βρήκε το θησαυρό στην άκρη ενός μονοπατιού, όταν η γυναίκα έσκυψε για να κοιτάξει από κοντά το τμήμα από ένα σκουριασμένο δοχείο που εξείχε από τη γη.

Τα νομίσματα-1.470 στο σύνολο- χρονολογούνται όλα από το 1847 έως το 1894, είναι ακυκλοφόρητα και συνεπώς σε άριστη κατάσταση, σύμφωνα με τον οίκο.

Η ονομαστική τους αξία  δεν ξεπερνά τις 19.600, έχουν όμως μεγάλη συλλεκτική αξία και θα μπορούσαν να πουληθούν για 700 χιλιάδες ευρώ το ένα, σύμφωνα με τον οίκο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του οίκου, το ζευγάρι, το οποίο δεν κατονομάζεται, αποφάσισε να πουλήσει τα νομίσματα μέσω του Amazon και να γίνει πλουσιότερο κατά 7,2 εκατομμύρια ευρώ.


Τα νομίσματα που βρέθηκαν είναι των 5, 10 και 20 δολαρίων, και ήταν θαμμένα σε οκτώ σκουριασμένα δοχεία, στα οποία είχαν τοποθετηθεί με χρονολογική σειρά. Είχαν δε μόλις βγει από το νομισματοκοπείο και ήταν ολοκαίνουργια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM