Σήμερα το ραντεβού Αναστασιάδη-Έρογλου

Σήμερα το ραντεβού Αναστασιάδη-Έρογλου Facebook Twitter
0

Με το ραντεβού Νίκου Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου εγκαινιάζονται σήμερα οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Οι συνομιλίες αυτές, με τον αμερικανικό παράγοντα να έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών, ήρθαν μετά την αποδοχή και από τις δύο πλευρές σχεδίου κοινού ανακοινωθέντος, που προσδιορίζει τη βάση των συνομιλιών.

Αναστασιάδης και Έρογλου θα συναντηθούν στις 11.30 το πρωί στο παλιό αεροδρόμιο της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με το sigmalive,  πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη συνάντηση με έξι συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, με συνεργάτες τους.

Ο Ντερβίς Έρογλου θα συνοδεύεται επίσης από 6 συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και ο νέος διαπραγματευτής της τ/κ πλευράς, Κουτρέτ Οζερσάι και διερμηνέα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η κα Μπάτενχαϊμ θα αναγνώσει, παρουσία των ηγετών των δύο κοινοτήτων, το κοινό Ανακοινωθέν. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Ντερβίς Έρογλου θα προβούν σε σύντομες δηλώσεις. 

Μετά τη συνάντηση Αναστασιάδη - Έρογλου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι, προκειμένου να καθοριστεί η μεθοδολογία και ο ρυθμός των μεταξύ τους συναντήσεων.

Από την πλευρά του ο τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Ο κ. Έρογλου χαρακτήρισε το θέμα των εγγυήσεων ως «κόκκινη γραμμή» για τους Τουρκοκυπρίους και τόνισε ότι όλα τα κόμματα στη τουρκοκυπριακή βουλή στηρίζουν τη λύση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μάχη της Συρίας κατά του Captagon: Η πτώση της αυτοκρατορίας ναρκωτικών του Ασάντ

Διεθνή / Η μάχη της Συρίας κατά του Captagon: Η πτώση της αυτοκρατορίας ναρκωτικών του Άσαντ

Από την πλημμύρα του Captagon υπό τον Άσαντ έως τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών του νέου προέδρου Σάραα – η Συρία προσπαθεί να ξεριζώσει το εμπόριο που έχει στοιχειώσει τη χώρα για δεκαετίες
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Ειδικοί στα θέματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναλύουν την κατάσταση - «Το ρήγμα είναι βαθύ, δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή αν δεν κάνει την πρώτη κίνηση ο πρίγκιπας Χάρι και ζητήσει συγγνώμη»
LIFO NEWSROOM
Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζ.Ντ. Βανς

Διεθνή / Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζέι Ντι Βανς

Ο Έλον Μασκ φαίνεται να παγώνει τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος στις ΗΠΑ, φοβούμενος ρήξη με τους Ρεπουμπλικανούς. Αντίθετα, σκέφτεται να στηρίξει τον αντιπρόεδρο JD Vance για τις εκλογές του 2028.
LIFO NEWSROOM
Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Διεθνή / Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Ευχαριστούμε που ήρθατε μετά από εκείνο το φιάσκο, αλλά όταν η ζωή σου πετά λεμόνια, να τα κάνεις λεμονάδα, είπε σε συναυλία των Coldplay αναφερόμενος σε όσα έγιναν τον Ιούλιο στη Βοστώνη
LIFO NEWSROOM