Η Ιταλία καταδίκασε 90χρονο Γερμανό για τη μαζική εκτέλεση στρατιωτών στην Κεφαλονιά

Η Ιταλία καταδίκασε 90χρονο Γερμανό για τη μαζική εκτέλεση στρατιωτών στην Κεφαλονιά Facebook Twitter
0

Ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε ερήμην τον 90χρονο Άλφρεντ Στορκ, πρώην δεκανέα των γερμανικού στρατού, για τη συμμετοχή του στη μαζική δολοφονία 117 Ιταλών στρατιωτικών κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου στην Κεφαλονιά.

Η διάσημη Μεραρχία Άκουι μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας με τους Συμμάχους στις 8 Σεπτεμβρίου συνέχισε τον πόλεμο εναντίον των στρατευμάτων του Χίτλερ, στο πλευρό Ελλήνων αντιστασιακών. Ο Ιταλός πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει μάλιστα ότι "Η ιταλική αντίσταση στο ναζιφασισμό ξεκίνησε στην Κεφαλονιά".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Ανάλυση / Η συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν δίνει στην Τουρκία άνοιγμα στον νότιο Καύκασο

Η νέα ειρηνευτική συμφωνία με διαμεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ανοίγει τον δρόμο για εξομάλυνση Τουρκίας-Αρμενίας, ενισχύοντας τα στρατηγικά συμφέροντα της Άγκυρας στον Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ανάλυση BBC: Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης στον Λευκό Οίκο - Η στάση Τραμπ, Ζελένσκι και Ευρωπαίων

«Κανείς δεν θέλει να διαφωνήσει με τον Τραμπ» αλλά η γλώσσα του σώματός τους υποδηλώνει ότι «μπορεί να μην είναι τόσο αισιόδοξοι όσο υποδηλώνουν τα λόγια τους» - «Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους για να μιλήσει με τον Πούτιν»
LIFO NEWSROOM