«Το ΔNT αμφιβάλλει για τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας»

«Το ΔNT αμφιβάλλει για τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας» Facebook Twitter
0

«Το ΔΝΤ αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους που περιλαμβάνονται στο τελευταίο πακέτο βοήθειας και ελπίζει σε ένα κούρεμα από τους Ευρωπαίους. Με αυτό τον τρόπο για άλλη μια φορά τίθεται υπό αμφισβήτηση η επόμενη δόση του δανείου», γράφει δημοσίευμα του Spiegel στο site του περιοδικού.

Με τίτλο «Το ΔNT αμφιβάλλει για τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας», το Spiegel, ούτε λίγο, ούτε πολύ αναφέρει πως η χώρα μας δεν θα τα καταφέρει να ανταπεξέλθει, και πως το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει είναι ένα νέο κούρεμα του χρέους.

Η Ελλάδα «συνεχίζει να έχει πρόβλημα στην είσπραξη των φόρων διότι η ελληνική οικονομία είναι αδύναμη και η πώληση κρατικών επιχειρήσεων δεν προχωράει», γράφει ακόμα το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η χώρα μας δεν θα καταφέρει να πετύχει πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ.

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης πως «η τρόικα διέκοψε τις συνομιλίες της τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα ώστε να δώσει στην κυβέρνηση περισσότερο χρόνο για "τεχνικά θέματα"», και σπεύδει να παρατηρήσει πως  «νέο κούρεμα ή επιμήκυνση των προθεσμιών αποπληρωμής του δανείου δεν είναι καθόλου δημοφιλή μέτρα στις χώρες-πιστωτές».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM