Άγρια νύχτα σε Άγκυρα και Πόλη

Άγρια νύχτα σε Άγκυρα και Πόλη Facebook Twitter
2

Επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, όπου διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν στα γραφεία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δύο πόλεις, μετέδωσαν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στην Άγκυρα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει πορεία πολλών χιλιάδων διαδηλωτών προς την έδρα της κυβέρνησης, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά του Ερντογάν, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι διαδηλωτές απάντησαν ρίχνοντας πέτρες πριν καταστρέψουν διαφημιστικές πινακίδες, φωτεινούς σηματοδότες και  σπάσουν τα τζάμια των γύρω καταστημάτων. Δύο αυτοκίνητα και ένα περίπτερο με εφημερίδες τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Σύμφωνα με το Ανατολή, 56 άνδρες των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκαν. Αρκετοί διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Παρόμοια επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, γύρω από τα γραφεία του πρωθυπουργού στη συνοικία Μπεσικτάς. Οδοφράγματα είχαν στηθεί στους δρόμους και η αστυνομία διέλυσε το πλήθος ρίχνοντας δακρυγόνα. Η ηρεμία επανήλθε σήμερα το πρωί.

Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν καταλάβει την πλατεία Ταξίμ και το μικρό πάρκο Γκεζί όλη τη νύχτα γιορτάζοντας την  αποχώρηση της αστυνομίας από την πλατεία Ταξίμ. Η ανακοίνωση από τις αρχές της καταστροφής του πάρκου για την διαμόρφωση του χώρου βάσει ενός νέου οικιστικού σχεδίου, ήταν η αιτία των μαζικών διαδηλώσεων.

Πολλά οδοφράγματα παραμένουν σε αρκετούς δρόμους που οδηγούν στην πλατεία. Αντιμέτωπος με ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα διαμαρτυρίας μετά την άνοδο του κόμματός του στην εξουσία το 2002, ο Ερντογάν έδωσε χθες εντολή στις δυνάμεις της τάξης να αποχωρήσουν από την πλατεία και το μικρό πάρκο Γκεζί. Ωστόσο ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν θα υπαναχωρήσει στην απόφασή του να υλοποιηθεί το οικιστικό σχέδιο.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τέλος στον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία – Πιέσεις σε Μόσχα και Κίεβο να βρουν λύση

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία – Πιέσεις σε Μόσχα και Κίεβο να βρουν λύση

Οι ΗΠΑ αποσύρονται από τον ρόλο του μεσολαβητή στον πόλεμο Ρωσίας–Ουκρανίας, καλώντας τα δύο μέρη να καταθέσουν ρεαλιστικές προτάσεις για ειρήνη - Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η Γερουσία
LIFO NEWSROOM
Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παράνομη αποστολή δεδομένων στην Κίνα

Διεθνή / Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παράνομη αποστολή δεδομένων στην Κίνα

Η Ιρλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων τιμώρησε την πλατφόρμα για σοβαρές παραβιάσεις του GDPR — στο μικροσκόπιο η διαφάνεια και οι πρακτικές μεταφοράς προσωπικών δεδομένων εκτός ΕΕ
LIFO NEWSROOM
«Υπολογίζουμε ότι έχουμε προμήθειες για δύο εβδομάδες» - Η Γάζα ξεμένει από φαγητό

Διεθνή / «Υπολογίζουμε ότι έχουμε προμήθειες για δύο εβδομάδες» - Η Γάζα ξεμένει από φαγητό

Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι στη Γάζα εξαρτώνται από τις λίγες κοινοτικές κουζίνες που έχουν απομείνει για τη διατροφή τους. Ορισμένες από αυτές πρόκειται να κλείσουν σε λίγες ημέρες.
LIFO NEWSROOM
Οσάμα Μπιν Λάντεν: 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του πιο καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο

Διεθνή / Οσάμα Μπιν Λάντεν: Η «τρομοκρατική κληρονομιά» του πιο καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο

14 χρόνια μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν - Πώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ξόδεψαν δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς απτό αποτέλεσμα για σχεδόν μια δεκαετία, πριν τον εξολοθρεύσουν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
@beatrix kiddoKαλα μελλον γενικα υπαρχει,ειτε ειναι φασιστικο ειτε οχι.Το θεμα ειναι και το μελλον αν το "παρει ο λαος στα χερια του" ποιο θα ειναι;Βλεπω ακομη αυτο το "στην Πολη" και "Κωνσταντινουπολη" παντου σαν κατι απλο.Αυτη η εθνικιστικη αρνηση της πραγματικοτητας θα ειναι στο μελλον που οραματιζεσαι η΄οχι;Γιατι ενα τετοιο μελλον,θα ειναι μαλλον απλα μια ψευδαισθηση μελλοντος και ενα ιδιο παρον.
από τη μία στεναχωριέμαι και απογοητεύομαι με όλα αυτά που γίνονται,όλο τον φασισμό και τη βία,.. νιώθω ανήμπορη....και μετά βλέπω όλο αυτόν τον κόσμο να παλεύει και να εναντιώνεται, να ξυπνάει από το λήθαργο... σκέφτομαι ότι υπάρχει μέλλον.