Σε λίγο κηδεύεται η βαρόνη Θάτσερ

Σε λίγο κηδεύεται η βαρόνη Θάτσερ Facebook Twitter
0

Στη 1 το μεσημέρι η Μεγάλη Βρετανία αποχαιρετά μια από τις πιο σημαίνουσες και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της πολιτικής ιστορίας της, τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Η κηδεία της πρώην πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου σε ένα τελετουργικό με πλήρεις στρατιωτικές τιμές.

 

Σε λίγο κηδεύεται η βαρόνη Θάτσερ Facebook Twitter

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας μετά και από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βοστόνη. Οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στο χώρο και στη γύρω περιοχή αναμένεται να φτάσουν τις 4 χιλιάδες, κατά πολύ περισσότεροι από τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο που κατέφθασαν στο Λονδίνο και υπολογίζονται στις 2.300. Αυτά τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται ότι θα κοστίσουν πάνω από 10 εκ. Λίρες, ποσό που δημιουργεί αντιπαραθέσεις και επικρίσεις από βουλευτές και άλλα δημόσια πρόσωπα.

 

Σε λίγο κηδεύεται η βαρόνη Θάτσερ Facebook Twitter

Παρούσα θα είναι και η βασίλισσα Ελισάβετ, στην πρώτη παρουσία της σε κηδεία πρώην Βρετανού πρωθυπουργού από το 1965, οπότε είχε παραστεί στην κηδεία του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Οι σημαίες σε όλη τη διάρκεια της τελετής θα κυματίζουν μεσίστιες ενώ ο χρόνος θα σταματήσει στο ρολόι του Μπιγκ Μπεν.

 

Σε λίγο κηδεύεται η βαρόνη Θάτσερ Facebook Twitter

Στην  τελετή θα παραστούν και βετεράνοι των Φόκλαντς, όχι όμως και ο πρέσβης της Αργεντινής στην Μ. Βρετανία που αρνήθηκε την πρόσκληση. Είχε προηγηθεί η γνωστοποίηση της επιθυμίας της οικογένειας της Θάτσερ ότι δεν θα ήθελε στην κηδεία την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ.

Μετά τη λειτουργία, το φέρετρο θα μεταφερθεί με τη νεκροφόρα στο Royal Hospital Chelsea και η σορός θα οδηγηθεί στο κρεματόριο  το βράδυ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός διεμήνυσε στους διαδηλωτές οι οποίοι αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου με διαφορετικά συναισθήματα από τους καλεσμένους, να δείξουν σεβασμό.

(Φωτογραφίες από Guardian)

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ
Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM