Γάζα: Τουλάχιστον 9 νεκροί από νέους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Γάζα: Τουλάχιστον 9 νεκροί από νέους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου άτομα στη Γάζα καλύπτονται μετά από βομβαρδισμό του Ισραήλ / EPA
0

Τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιοι, σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια και νότια Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε καταυλισμό με σκηνές που φιλοξενούσε εκτοπισμένες οικογένειες προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, ενώ αξιωματούχοι Υγείας δήλωσαν ότι άλλη επιδρομή σκότωσε πέντε στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Γάζας.

«Τις τελευταίες ώρες, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) άρχισαν πλήγματα σε απάντηση στην κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός από τη Χαμάς χθες στην περιοχή της Μπέιτ Χανούν», δήλωσε Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «τρομοκράτες βγήκαν από σήραγγα ανατολικά της κίτρινης γραμμής».

Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε τα πλήγματα της Κυριακής «ακριβή» και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και ανέφερε ότι η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση έχει διαπράξει περισσότερες από έξι παραβιάσεις της εκεχειρίας του Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης δυνάμεων ανατολικά της «Κίτρινης Γραμμής», που είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο της εκεχειρίας για τον διαχωρισμό περιοχών υπό ισραηλινό και υπό έλεγχο της Χαμάς.

«Η διέλευση της κίτρινης γραμμής κοντά σε στρατεύματα των IDF, ενώ ήταν οπλισμένοι, αποτελεί σαφή παραβίαση της εκεχειρίας και αποδεικνύει πώς η Χαμάς παραβιάζει συστηματικά τη συμφωνία με πρόθεση να βλάψει στρατιώτες των IDF», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Το Ισραήλ και η Χαμάς έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει ο ένας τον άλλον για παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας, βασικού στοιχείου του σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

Το Σάββατο, ο στρατός δήλωσε ότι εντόπισε ένοπλους «τρομοκράτες» κοντά σε προσωπικό των IDF που επιχειρούσε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Οι IDF ανέφεραν ότι συνεχίζουν να καταστρέφουν υπόγειες σήραγγες στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με τη συμφωνία.

Όπως δήλωσαν, παρατήρησαν αρκετούς ενόπλους να βγαίνουν από αυτό που περιέγραψαν ως σήραγγα και να εισέρχονται κάτω από τα ερείπια κτιρίου ανατολικά της Κίτρινης Γραμμής.

Ο στρατός ανέφερε ότι αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας επιτέθηκαν στο κτίριο και εξουδετέρωσαν δύο ενόπλους, ενώ είναι πιθανό ότι εξουδετερώθηκαν και επιπλέον μαχητές στο πλήγμα.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM