ΕΦΕΤ: Νέα ανάκληση συσκευασμένου προϊόντος

Νέα ανάκληση συσκευασμένου τρόφιμου από τον ΕΦΕΤ Facebook Twitter
0

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ακόμη ένα προϊόν, μετά από ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Πρόκειται για τρόφιμο με τα στοιχεία «ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΟ».

Τη δειγματοληψία στο προϊόν με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από τις 28 Νοεμβρίου του 2025, συσκευασίας καθαρού βάρους περίπου 500 γρ. πραγματοποίησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και πιο συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα».

Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την ΡΕΝΤΑΣ BAKERY που εδρεύει στo 'Αργος. Εξετάστηκε από το Α' Τμήμα, της Α' Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε μη ασφαλές καθώς διαπιστώθηκε να περιέχει την ουσία «κουμαρίνη» σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικό επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Νέα ανάκληση συσκευασμένου τρόφιμου από τον ΕΦΕΤ Facebook Twitter
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαφάνιση 16χρονης: «Πάτε να μας κατηγορήσετε για κάτι;» - Νέες αποκαλύψεις για τους γονείς

Ελλάδα / Εξαφάνιση 16χρονης: «Πάτε να μας κατηγορήσετε για κάτι;» - Νέες αποκαλύψεις για τους γονείς της

«Την είχε κουρέψει ο μπαμπάς της σαν αγόρι, επειδή του ζήτησε να πάει κομμωτήριο», «Δεν είχε τίποτα το κινητό της, δεν την άφηνε να έχει Instagram» καταγγέλλουν συμμαθήτριες της 16χρονης
THE LIFO TEAM