Νέα συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο

Νέα συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
Φωτογραφία: X
0

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης, έναν δυτικό αξιωματούχο και εκπρόσωπο της ουκρανικής πρεσβείας.

Η πρέσβης της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, Olga Stefanishyna, επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ζελένσκι σε συνάντηση αυτήν την εβδομάδα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της ουκρανικής πρεσβείας, Halyna Yusypiuk.

Η επίσκεψη, που είχε αρχικά αναφερθεί από τους Financial Times, πραγματοποιείται ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκρίνουν την αποστολή πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «ένα νέο βήμα επιθετικότητας» στον πόλεμο της χώρας με τη Ρωσία.

Αν η αμερικανική κυβέρνηση προχωρήσει τελικά στην παροχή αυτών των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, αυτό θα σηματοδοτούσε ένα νέο επίπεδο υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία στον πόλεμο.

«Μπορεί να μην το κάνουμε, αλλά μπορεί και να το κάνουμε», είπε ο Τραμπ τη Δευτέρα, μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One. «Νομίζω ότι είναι σωστό να το εξετάσουμε — ναι, θέλω να το κάνω. Θέλω να δω τον πόλεμο να τελειώνει».

Ο Τραμπ πρόσθεσε επίσης ότι ο ίδιος και ο Ζελένσκι συζήτησαν τηλεφωνικά το ενδεχόμενο να προμηθευτεί η Ουκρανία πυραύλους Tomahawk το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Θα δούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς Tomahawk θα μπορούσαν θεωρητικά να χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία για πλήγματα εντός του ρωσικού εδάφους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν σε τέτοια προμήθεια, λέγοντας νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε «ένα νέο στάδιο κλιμάκωσης, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κορυφαίος Ρώσος αξιωματούχος και πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της χώρας, προειδοποίησε επίσης ότι η παράδοση των πυραύλων Tomahawk «θα μπορούσε να έχει κακό τέλος για όλους, και πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο τον Τραμπ».

Με πληροφορίες από NBC News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM