Η Κάμαλα Χάρις αποκάλυψε πως ο Γουόλς δεν ήταν η πρώτη της επιλογή για υποψήφιος αντιπρόεδρος

Η Κάμαλα Χάρις αποκάλυψε πως ο Γουόλς δεν ήταν η πρώτη της επιλογή για υποψήφιος αντιπρόεδρος Facebook Twitter
Ο Τιμ Γουόλς με την Κάμαλα Χάρις/ Φωτ.: Getty
0

Η πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις δήλωσε ότι πέρυσι είχε επιλέξει τον Πιτ Μπάτιτζιγκ ως υποψήφιο αντιπρόεδρο, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν έτοιμες για αυτόν τον συνδυασμό, σύμφωνα με απόσπασμα από το νέο της βιβλίο.

Η Χάρις γράφει στο απόσπασμα του 107 Days, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στο The Atlantic, ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών του Τζο Μπάιντεν ήταν η «πρώτη της επιλογή», προσθέτοντας ότι θα «είχε αποτελέσει ιδανικό συνεργάτη, εάν ήμουν λευκός, straight άνδρας».

«Αλλά ήδη ζητούσαμε πολλά από την Αμερική: να αποδεχτεί μια γυναίκα, μια μαύρη γυναίκα, μια μαύρη γυναίκα παντρεμένη με έναν Εβραίο. Ένα κομμάτι μου ήθελε να πει, 'Γ**α το, ας το κάνουμε'. Αλλά γνωρίζοντας τις συνέπειες, ήταν υπερβολικά μεγάλο ρίσκο», γράφει.

Στο απόσπασμα, αναφέρει την αγάπη της για τη συνεργασία με τον Μπάτιτζιγκ και τη φιλία της με εκείνον και τον σύζυγό του, αλλά ότι οι δύο μαζί στο ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών θα ήταν υπερβολικά ριψοκίνδυνο.

«Και νομίζω ότι ο Πιτ το ήξερε κι εκείνος - προς λύπη και των δύο μας», σημειώνει.

Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς αποφάσισε να μην επιλέξει τον Μπάτιτζιγκ, πρώην δήμαρχο του Σάουθ Μπεντ στην Ιντιάνα και πρώην αξιωματικό πληροφοριών στις Εφεδρικές Δυνάμεις του Ναυτικού. Ο Μπάτιτζιγκ αναδείχθηκε σε εθνικό πολιτικό πρόσωπο κατά την προεδρική του εκστρατεία το 2020, όπου κέρδισε τις εκλογές των προκριματικών της Αϊόβα.

Μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία τον Ιούλιο του 2024, λόγω μιας καταστροφικής εμφάνισης σε ντιμπέιτ, η Χάρις ηγήθηκε του ψηφοδελτίου των Δημοκρατικών.

Επέλεξε τον κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουολς, ως υποψήφιο αντιπρόεδρο, μετά από ευρεία διάδοση της ατάκας του για τον Τραμπ και τον τότε υποψήφιό του, γερουσιαστή Τζέι Ντι Βανς από το Οχάιο: «Αυτοί οι τύποι είναι απλώς παράξενοι».

Το βιβλίο της Χάρις, το οποίο αναφέρεται στη διάρκεια της σύντομης προεδρικής εκστρατείας της, αναμένεται να εκδοθεί από την Simon & Schuster την Τρίτη.

Με πληροφορίες από AP News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM