Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για δίκη Φιλιππίδη: «Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία – Δεν μετάνιωσα που μίλησα»

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για τη δίκη Φιλιππίδη: «Ήταν μία δύσκολη περίοδος» Facebook Twitter
Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους / Φωτ. αρχείου: NDPPHOTO
0

Στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, παραχωρώντας μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δικαστική υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, στην οποία είχε βρεθεί στο πλευρό των άλλων γυναικών που κατέθεσαν εναντίον του.

Η Παπαχαραλάμπους παραδέχτηκε ότι η περίοδος της δίκης υπήρξε ψυχικά εξαντλητική: «Ήταν μια διαδικασία πολύ δύσκολη για όλους και τώρα τελείωσε. Δεν θέλω να μιλάω πολύ συγκεκριμένα γι’ αυτό, αλλά σίγουρα υπάρχει μια ανακούφιση». Όπως πρόσθεσε, δεν έχει περάσει αρκετός χρόνος ώστε να αποτιμήσει πλήρως την εμπειρία, ωστόσο θεωρεί ότι «έκλεισε ένας κύκλος».

Η ίδια τόνισε ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ μετάνοια για την απόφασή της να μιλήσει: «Δεν υπήρξε στιγμή που το μετάνιωσα. Ένιωσα δικαίωση. Δεν το έκανα μόνη μου, ήταν κι άλλα κορίτσια που στάθηκαν στο δικαστήριο. Η στήριξη της οικογένειάς μου ήταν καθοριστική». Επισήμανε ακόμη ότι η υπόθεση την έκανε να συνειδητοποιήσει τα «αρνητικά κοινωνικά μαθήματα», καθώς όπως είπε «κάποια στιγμή αποδέχεσαι ότι θα σε σχολιάσουν και προχωράς».

Η ηθοποιός περιέγραψε τον δικό της μηχανισμό άμυνας: «Θα το ζήσω για μια μέρα και μετά θα πω “τέλος, προχώρα”. Αυτό με βοήθησε να αντέξω».

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2025, με την καταδίκη του για δύο απόπειρες βιασμού, ενώ απαλλάχθηκε για μία κατηγορία βιασμού λόγω αμφιβολιών. Το δικαστήριο του επέβαλε πολυετή κάθειρξη με αναστολή υπό όρους, ενώ η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ευρύ κοινωνικό διάλογο γύρω από το ελληνικό #MeToo.

Η παρουσία και οι καταθέσεις των γυναικών που μίλησαν ανοιχτά, ανάμεσά τους και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, αποτέλεσαν καθοριστικό κομμάτι μιας διαδικασίας που σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και άνοιξε τη συζήτηση για την κακοποιητική συμπεριφορά στον χώρο του πολιτισμού.

 
TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Παρα Πέντε» επιστρέφει 20 χρόνια μετά

TV & Media / «Θα γράψουμε το 50ο επεισόδιο μαζί»: Το teaser Καπουτζίδη για το reunion του «Παρα Πέντε»

Στην επέτειο συμπλήρωσης των είκοσι ετών από την προβολή του πρώτου επεισοδίου του «Παρά Πέντε», ο Γιώργος Καπουτζίδης εμφανίστηκε σε ένα teaser ανακοινώνοντας την επιστροφή της σειράς
LIFO NEWSROOM
Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

TV & Media / Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

Με φρενήρη ρυθμό και σκηνές που θυμίζουν Looney Tunes, το επεισόδιο βάζει στο στόχαστρο τόσο τις ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ, αποτυπώνοντας με τον καυστικό τρόπο του South Park την ένταση που επικρατεί διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Τζίμι Κίμελ: «Γεια σου όμορφε» - Το καυστικό σκετς με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά Τραμπ και FCC

TV & Media / Τζίμι Κίμελ: «Γεια σου όμορφε» - Το καυστικό σκετς με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά Τραμπ και FCC

Ο Τζίμι Κίμελ, κατά την έναρξη της εκπομπής, επιτέθηκε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) και τον διορισμένο πρόεδρό της, από τον Ντόναλντ Τραμπ, Μπρένταν Καρ, που ζήτησε την απομάκρυνσή του
LIFO NEWSROOM
Ο Πύρρος Δήμας μετά τα σχόλια για την πώληση της Ολυμπιακής δάδας: «Εφάρμοσα στην πράξη το ολυμπιακό ιδεώδες»

TV & Media / Ο Πύρρος Δήμας μετά τα σχόλια για την πώληση της Ολυμπιακής δάδας: «Εφάρμοσα στην πράξη το ολυμπιακό ιδεώδες»

Η δάδα δημοπρατήθηκε στο «Cash or Trash» και το ποσό διατέθηκε στα Παιδικά Χωριά SOS - Η ΕΟΕ μιλά για «εμπορευματοποίηση ενός ιστορικού και συμβολικού αντικειμένου»
LIFO NEWSROOM