Τραμπ: «Μειώνω την προθεσμία 50 ημερών προς τον Πούτιν - Έχει 10-12 μέρες να τελειώσει τον πόλεμο»

Τραμπ για Πούτιν: «Θα μειώσω τη διορία των 50 ημερών» Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα μειώσει την προθεσμία των 50 ημερών που έδωσε στη Ρωσία σε σχέση με τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, λέγοντας ότι έχει απογοητευθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Έχω απογοητευθεί με τον πρόεδρο Πούτιν» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στο πλευρό του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ ενόψει της συνάντησης τους. «Θα μειώσω αυτές τις 50 μέρες που του έδωσα, σε λιγότερες μέρες».

Ο Τραμπ αύξησε τις πιέσεις προς τη Ρωσία για να τερματίσει τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, λέγοντας ότι δίνει μια νέα προθεσμία 10 έως 12 ημερών στη Μόσχα για να σημειώσει πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση.

Στις 14 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούττε, ο Τραμπ υποσχέθηκε την επιβολή αυστηρών δασμών στους εμπορικούς εταίρους της Ρωσίας, εάν ο Πούτιν δεν καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα επιβάλει δευτερεύοντες δασμούς 100% εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία εντός 50 ημερών.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε χώρα που συνεχίζει να εμπορεύεται με τη Ρωσία θα αντιμετωπίσει ένα μεγάλο φόρο για να πουλήσει τα προϊόντα της στις ΗΠΑ, εξήγησε η δημοσιογράφος Dearbail Jordan.

Αν και η Ρωσία αντιμετωπίζει ήδη εκτεταμένες κυρώσεις από τη Δύση, εξακολουθεί να εμπορεύεται με πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Κίνας. Μπορείτε να δείτε τα σχόλια του Τραμπ από τις 14 Ιουλίου παρακάτω.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM