«Έχουμε σχεδόν συμφωνήσει» λέει ο Τραμπ για την πώληση του TikTok – Νέες συνομιλίες με την Κίνα

«Έχουμε σχεδόν συμφωνήσει» λέει ο Τραμπ για την πώληση του TikTok – Νέες συνομιλίες με την Κίνα Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες διαπραγματεύσεις με την Κίνα για την τύχη του TikTok, αφήνοντας να εννοηθεί πως μια συμφωνία είναι ήδη σχεδόν έτοιμη.

«Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε Δευτέρα ή Τρίτη... είτε με τον πρόεδρο Σι είτε με κάποιον από την ομάδα του», ανέφερε ο Τραμπ σε δηλώσεις του από το Air Force One. «Έχουμε ουσιαστικά συμφωνήσει.»

Η δήλωση ήρθε λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση Τραμπ για νέα παράταση της προθεσμίας που έχει δοθεί στην ByteDance, την κινεζική εταιρεία πίσω από το TikTok, για να μεταβιβάσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ σε αμερικανικά χέρια. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 17η Σεπτεμβρίου.

«Δεν είμαι απολύτως βέβαιος, αλλά πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν»

Η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας που θα διαχειρίζεται το TikTok στις ΗΠΑ με αμερικανική πλειοψηφική συμμετοχή. Ωστόσο, η διαδικασία είχε παγώσει την άνοιξη όταν το Πεκίνο άφησε να εννοηθεί ότι θα μπλοκάρει τη συμφωνία ως αντίδραση στην επιβολή νέων δασμών από την Ουάσιγκτον.

Ο Τραμπ αναγνώρισε ότι μια συμφωνία θα χρειαστεί και την έγκριση της κινεζικής πλευράς. «Δεν είμαι απολύτως βέβαιος, αλλά πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν. Έχω καλή σχέση με τον Σι και θεωρώ ότι είναι συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές», σημείωσε.

Τρίτη παράταση στην προθεσμία για το TikTok

Από την πρώτη του μέρα στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ έχει ήδη εκδώσει τρεις εκτελεστικές εντολές για την αναβολή της απαγόρευσης ή της αναγκαστικής πώλησης του TikTok. Το επόμενο ορόσημο είναι ο Σεπτέμβριος, με την ByteDance να καλείται να καταθέσει οριστική λύση.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση ευχαριστώντας τον Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Τζ. Ντ. Βανς για τη στήριξή τους, τονίζοντας ότι συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για μια βιώσιμη συμφωνία.

Ωστόσο, η στρατηγική του Λευκού Οίκου δεν έμεινε χωρίς επικρίσεις. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ κατηγόρησε τον πρόεδρο ότι παρακάμπτει το Κογκρέσο, χρησιμοποιώντας διατάγματα για να επιβάλει την πολιτική του.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM
KATY PERRY RUBY ROSE ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Katy Perry: Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες της Ruby Rose για σεξουαλική κακοποίηση σε νυχτερινό μαγαζί

Εκπρόσωπος της Perry αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες δημοσίευσε η Rose στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνα και απερίσκεπτα ψέματα»
THE LIFO TEAM