Eurojackpot: Χιλιάδες Νορβηγοί νόμιζαν ότι έγιναν εκατομμυριούχοι αλλά αποδείχθηκε ότι πρόκειται για λάθος

Eurojackpot: Χιλιάδες Νορβηγοι νόμιζαν ότι έγιναν εκατομμυριούχοι αλλά αποδείχθηκε ότι πρόκειται για λάθος Facebook Twitter
Φωτογραφία: Pexels
0

Δεκάδες Νορβηγοί νόμιζαν ότι έγιναν εκατομμυριούχοι αφού έλαβαν ειδοποίηση από την κρατική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών ότι κέρδισαν τεράστια ποσά μέχρι που αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος.

Η Norsk Tipping δήλωσε ότι «αρκετές χιλιάδες» άτομα που κέρδισαν βραβεία στο Eurojackpot ενημερώθηκαν για λανθασμένα ποσά την Παρασκευή. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Norsk Tipping, Tonje Sagstuen, ζήτησε συγγνώμη και παραιτήθηκε την επόμενη μέρα.

Ένα σφάλμα στη μετατροπή από σεντ του ευρώ σε νορβηγικές κορώνες έκανε τα ποσά των κερδών να φαίνονται «υπερβολικά υψηλά», ανέφερε η εταιρεία. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το ποσό πολλαπλασιάστηκε επί 100 αντί να διαιρεθεί με 100.

Η Norsk Tipping λαμβάνει τα ποσά των κερδών από τη Γερμανία σε ευρώ και στη συνέχεια τα μετατρέπει σε νορβηγικές κορώνες. Τα σωστά ποσά ενημερώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με την εταιρεία τυχερών παιχνιδιών, δεν έγινε καμία λανθασμένη πληρωμή.

«Λυπάμαι τρομερά που απογοητεύσαμε τόσους πολλούς και καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι θυμωμένος μαζί μας», είπε η κ. Sagstuen σε δήλωσή της, προσθέτοντας ότι «η κριτική είναι δικαιολογημένη» λόγω της «παραβίασης της εμπιστοσύνης».

Είπε ότι είχε λάβει αρκετά μηνύματα από ανθρώπους που σχεδίαζαν να πάνε διακοπές, να ανακαινίσουν τα σπίτια τους ή να αγοράσουν ένα διαμέρισμα. «Σε αυτούς δεν μπορώ παρά να πω: Συγγνώμη! Αλλά καταλαβαίνω ότι αυτό είναι μικρή παρηγοριά», είπε.

Μια γυναίκα, που βρίσκεται στη μέση ανακαίνισης, είπε στη Νορβηγική Ραδιοτηλεόραση (NRK) ότι έλαβε ειδοποίηση ότι είχε κερδίσει 1,2 εκατομμύρια κορώνες (περίπου 119.000 δολάρια ή 87.000 λίρες), αλλά τελικά έλαβε μόνο ένα μικρό μέρος αυτού του ποσού.

Το διοικητικό συμβούλιο της Norsk Tipping συναντήθηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της εταιρείας, σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο. Μετά τη συνάντηση, η κ. Sagstuen παραιτήθηκε από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου. Είχε αναλάβει τη θέση τον Σεπτέμβριο του 2023 και εργαζόταν στη Norsk Tipping από το 2014.

«Εδώ υπήρξαν αποτυχίες σε πολλά σημεία, αυτή είναι δική μου ευθύνη», είπε. Πρόσθεσε ότι είναι «λυπημένη» που αποχωρεί, αλλά έχει εμπιστοσύνη στις «διαδικασίες βελτίωσης» που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Ισότητας Lubna Jaffery δήλωσε στη NRK ότι «τέτοια λάθη δεν πρέπει να συμβαίνουν», ειδικά αφού η Norsk Tipping έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να προσφέρει τυχερά παιχνίδια στη χώρα.

«Περιμένουμε από το διοικητικό συμβούλιο να εργαστεί ενεργά για να βελτιώσει τις διαδικασίες ελέγχου», είπε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Norsk Tipping δέχεται κριτική. Η εταιρεία είπε ότι «έχουν αποκαλυφθεί αρκετά σοβαρά λάθη» τους τελευταίους μήνες και ότι «αντιμετώπισε αρκετά τεχνικά προβλήματα τον τελευταίο χρόνο». Αναγνώρισε ότι έχει «δεχτεί έντονη κριτική» από την ρυθμιστική αρχή και τους πελάτες της και ότι η κριτική αυτή «ήταν δικαιολογημένη».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιγουριά Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Διεθνή / Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Το σχέδιο Ε1 για την κατασκευή 3.400 κατοικιών εποίκων, το οποίο θα διχοτομήσει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και θα την αποκόψει από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εγκρίθηκε τον προηγούμενο μήνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Διεθνή / Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε τον Ζαΐχ Μπολσονάρου για σχέδιο στρατιωτικού πραξικοπήματος - Ο πρώην πρόεδρος κινδυνεύει με έως 43 χρόνια φυλάκιση, ενώ οι οπαδοί του προωθούν αμνηστία και χάρη για να τον σώσουν
LIFO NEWSROOM
Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Διεθνή / Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Η δολοφονία του συντηρητικού influencer Τσάρλι Κερκ σοκάρει τις ΗΠΑ και αναζωπυρώνει τον πολιτικό διχασμό - Ο Τραμπ κατηγορεί την αριστερά, ενώ οι Δημοκρατικοί του απαντούν με σκληρές δηλώσεις
LIFO NEWSROOM
Diella: Η Αλβανία αποκτά «εικονική υπουργό» τεχνητής νοημοσύνης για τις κρατικές συμβάσεις

Διεθνή / Diella: Η Αλβανία αποκτά «εικονική υπουργό» τεχνητής νοημοσύνης για τις κρατικές συμβάσεις

Σύμφωνα με τον Ράμα, η Diella θα μπορεί να αξιολογεί διαγωνισμούς, να «προσλαμβάνει ταλέντα από όλο τον κόσμο» και να συμβάλει ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατική δυσκαμψία της δημόσιας διοίκησης
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία θέλει να μπει στο αμυντικό ταμείο της ΕΕ - Κατέθεσε αίτημα για το SAFE

Διεθνή / Η Τουρκία θέλει να μπει στο αμυντικό ταμείο της ΕΕ - Κατέθεσε αίτημα για το SAFE

Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα SAFE της Ε.Ε., που χρηματοδοτεί την άμυνα των κρατών-μελών - Τι απαντά η Κομισιόν, ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες και πώς μπορεί να αποκλειστεί η Άγκυρα
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Σφαίρες με «αντιφασιστικά» και «υπέρ των τρανς» μηνύματα βρέθηκαν στο όπλο του δράστη

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Σφαίρες με «αντιφασιστικά» μηνύματα βρέθηκαν στο όπλο του δράστη

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: στο όπλο του δράστη βρέθηκαν σφαίρες με χαραγμένα ιδεολογικά μηνύματα - Οι αρχές ερευνούν το εύρημα, ενώ η υπόθεση πυροδοτεί έντονη συζήτηση για την πολιτική βία στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Όχι» της Μετσόλα σε ενός λεπτού σιγή - Χτυπούσαν τα έδρανα δεξιοί και ακροδεξιοί

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Όχι» της Μετσόλα σε ενός λεπτού σιγή - Χτυπούσαν τα έδρανα δεξιοί και ακροδεξιοί

Αντιδράσεις αφού η Μέτσολα απέρριψε την ενέργεια, επικαλούμενη τον κανονισμό που ορίζει ότι τα λεπτά σιγής ανακοινώνονται από την Πρόεδρο κατά την έναρξη της ολομέλειας, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα
LIFO NEWSROOM