Την κορυφή της Ευρώπης κατέκτησε η Γεωργία Δαμασιώτη στα 200 μέτρα πεταλούδα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κ23 που διεξάγεται στο Σαμορίν της Σλοβακίας.
Με χρόνο 2:09.21, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια όχι μόνο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών και Κ23, το οποίο της ανήκε ήδη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (2:09.55).
Η αθλήτρια του Ωκεανού επικράτησε εντυπωσιακά της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2022, Λάνα Πούνταρ από τη Βοσνία, η οποία έμεινε δεύτερη με 2:10.85, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Λάουρα Λάχτινεν από τη Φινλανδία με 2:12.05.
Λίγο νωρίτερα, ο Μάριος Ζαφειρόπουλος πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ νέων ανδρών στα 200μ. πρόσθιο, τερματίζοντας τέταρτος με 2:11.37, επίδοση που συνιστά επίσης νέο ρεκόρ στην κατηγορία Κ23. Ο 19χρονος αθλητής του Ποσειδώνα Ιλισίων βελτίωσε κατά σχεδόν ένα δευτερόλεπτο το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ (2:12.15) και ξεπέρασε το 2:11.94 του Σάββα Θώμογλου από το περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πρόσθιο κατέκτησε ο Αυστριακός Λούκα Μλαντένοβιτς με 2:10.08, ακολουθούμενος από τον Ιρλανδό Ιόιν Κόρμπι (2:10.50) και τον Ουκρανό Μαξίμ Οβτσίνικοφ (2:10.77). Στον ίδιο τελικό, ο Δημήτρης Τσαλιαγκός κατετάγη όγδοος με 2:13.16, καταγράφοντας ήδη επιτυχία με την πρόκρισή του στον τελικό.