Κιμ Καρντάσιαν: Ένας από τους «παππούδες ληστές» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών

Κιμ Καρντάσιαν: Ένας από τους «παππούδες-ληστές» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών Facebook Twitter
Φωτ: Benoit Peyrucq/AFP via Getty Images
0

Ένας από τους κατηγορούμενους για τη ληστεία κοσμημάτων εις βάρος της Κιμ Καρντάσιαν στο Παρίσι, ο 69χρονος Ντιντιέ Ντιμπρεκί, πέθανε έναν μήνα μετά την καταδίκη του, όπως μετέδωσαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ντιμπρεκί, που είχε το παρατσούκλι «Γαλανομάτης», είχε διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα κατά τη διάρκεια της προσωρινής του κράτησης και υποβαλλόταν σε χημειοθεραπείες την περίοδο πριν τη δίκη.

Τον περασμένο Μάιο, αυτός και άλλα επτά άτομα κρίθηκαν ένοχοι για την πολύκροτη ληστεία που σημειώθηκε το 2016 σε πολυτελές διαμέρισμα στο Παρίσι, όπου η Καρντάσιαν κρατήθηκε υπό την απειλή όπλου και της αφαιρέθηκαν κοσμήματα αξίας περίπου 10 εκατ. δολαρίων.

Ο Ντιμπρεκί, που δεν εμφανίστηκε στην ακροαματική διαδικασία λόγω της κατάστασης της υγείας του, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή. «Πρόκειται για λάθος ταυτοποίηση... Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση», είχε δηλώσει στο δικαστήριο τον Απρίλιο.

Παρά την απουσία του από την ανακοίνωση των ποινών, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης, εκ των οποίων τα πέντε με αναστολή. Δεν επέστρεψε στη φυλακή, καθώς είχε ήδη εκτίσει δύο χρόνια προφυλάκισης.

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες έλαβαν ποινές έως και οκτώ χρόνια, στην πλειοψηφία τους επίσης με αναστολή, χωρίς επιπλέον φυλάκιση λόγω προγενέστερης κράτησης.

Ο δικαστής Νταβίντ ντε Πας δήλωσε ότι «η κατάσταση της υγείας των βασικών εμπλεκομένων καθιστά ηθικά αδύνατη την περαιτέρω φυλάκισή τους».

Κατά τη διάρκεια της τριών εβδομάδων δίκης, το δικαστήριο άκουσε μαρτυρίες για το πώς η Καρντάσιαν δέθηκε και απειλήθηκε με όπλο μέσα στο δωμάτιό της. Η ίδια δήλωσε ότι φοβήθηκε πως «θα την πυροβολούσαν στο κρεβάτι».

Οι δράστες, γνωστοί ως «παππούδες-ληστές» λόγω της ηλικίας τους, αφαίρεσαν κοσμήματα, μεταξύ των οποίων και το δαχτυλίδι αρραβώνων αξίας 4 εκατ. δολαρίων που της είχε χαρίσει ο Κάνιε Γουέστ.

«Ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου και άφησε βαθιές επιπτώσεις σε εμένα και την οικογένειά μου», ανέφερε η Καρντάσιαν σε γραπτή δήλωση μετά την έκδοση της απόφασης.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM