Κιμ Καρντάσιαν: «Ποτέ δεν θα ξεχάσω» - Η πρώτη αντίδραση μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης

Κιμ Καρντάσιαν: «Ποτέ δεν θα ξεχάσω» - Η πρώτη αντίδραση μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης Facebook Twitter
Φωτ. Κιμ Καρντάσιαν κατά τη διάρκεια της δίκης της στο Παρίσι / Getty Images
0

«Ποτέ δεν θα ξεχάσω τι συνέβη», ήταν τα πρώτα λόγια της Κιμ Καρντάσιαν μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης, για την ένοπλη ληστεία το 2016 στο Παρίσι.

Αποκαλώντας τη ληστεία «την πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου» μιλώντας στο PEOPLE, η Κιμ Καρντάσιαν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στις γαλλικές αρχές για την απονομή δικαιοσύνης στην πολύκροτη υπόθεση, μετά την καταδίκη των 8 εκ των 10 κατηγορούμενων, για τη ληστεία που της άλλαξε τη ζωή.

Υπενθυμίζεται πως οι δράστες τότε, ακινητοποίησαν υπό την απειλή όπλου την Κιμ Καρντάσιαν, την έδεσαν και την κλείδωσαν στο μπάνιο, αφαιρώντας της κοσμήματα αξίας περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά τη ληστεία, επέστρεψε στις ΗΠΑ και δεν πραγματοποίησε καμία δημόσια εμφάνιση για αρκετό καιρό, προσπαθώντας να συνέλθει από όσα βίωσε.

Στις 23 Μαΐου εκδόθηκε απόφαση στο Παρίσι για τη δίκη, με τον δικαστή David De Pas, να χαρακτηρίζει τις ποινές του«αρκετά επιεικείς» μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας.

Στη συνέχεια η Κιμ Καρντάσιαν, εξήγησε πως αισθάνεται ανακούφιση και ευγνωμοσύνη μετά την ολοκλήρωση της δίκης. «Ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου και άφησε ένα διαρκές αποτύπωμα σε μένα και στην οικογένειά μου. Αν και δεν θα ξεχάσω ποτέ τι συνέβη, πιστεύω στη δύναμη της εξέλιξης και προσεύχομαι για θεραπεία για όλους. Παραμένω δεσμευμένη στην υπεράσπιση της δικαιοσύνης και στην προώθηση ενός δίκαιου νομικού συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δικηγόροι της, Michael Rhodes, Léonor Hennerick και Jonathan Mattou, επίσης δήλωσαν στο PEOPLE ότι η Κιμ Καρντάσιαν «εκτιμά την απόφαση του δικαστηρίου και ευχαριστεί ξανά τις γαλλικές αρχές για τον σεβασμό που της έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας».

«Ήταν ένα μακρύ ταξίδι από εκείνη τη φρικτή νύχτα του 2016 μέχρι τη στιγμή που στάθηκε με θάρρος στο δικαστήριο στο Παρίσι για να αντιμετωπίσει αυτούς τους εγκληματίες. Ανυπομονεί να αφήσει πίσω της αυτό το τραγικό επεισόδιο, καθώς συνεχίζει το έργο της για τη βελτίωση του ποινικού συστήματος δικαιοσύνης προς όφελος των θυμάτων, των αθώων και των φυλακισμένων που επιζητούν την εξιλέωση», αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οκτώ καταδικασθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι, καθώς έχουν ήδη εκτίσει ποινές φυλάκισης στο παρελθόν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM