CBS: Εξαιρετικά αυστηρός ο Τραμπ με τον Νετανιάχου σε τηλεφώνημα που είχαν

«Εξαιρετικά αυστηρός ο Τραμπ με τον Νετανιάχου σε τηλεφώνημα που είχαν», λέει το CBS Facebook Twitter
0

«Εξαιρετικά αυστηρός ο Τραμπ με τον Νετανιάχου σε τηλεφώνημα που είχαν», λέει το CBS σε νεότερη ενημέρωση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις συζητήσεις μέσα στον Λευκό Οίκο.

Ο συνεργάτης του BBC στις ΗΠΑ, CBS, μετέφερε, ότι «ο Τραμπ ήταν εξαιρετικά αυστηρός και άμεσος με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με το τι πρέπει να συμβεί για να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός», κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών λίγο νωρίτερα, σήμερα.

«Ο πρωθυπουργός κατανόησε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις ανησυχίες που εξέφρασε ο πρόεδρος Τραμπ», αναφέρει το CBS.

Το BBC μετέφερε νωρίτερα, πως το γραφείο του Νετανιάχου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το Ισραήλ «απέφυγε περαιτέρω επιθέσεις» μετά τη συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Τραμπ.

Μήνυμα Ρούτε σε Τραμπ: «Συγχαρητήρια για την αποφασιστική σας δράση στο Ιράν»

Ακολούθως, ο Τραμπ μοιράστηκε ένα μήνυμα που του έστειλε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, το οποίο συγχαίρει τον πρόεδρο για τη λήψη «αποφασιστικής δράσης» στο Ιράν.

«Συγχαρητήρια και σας ευχαριστώ για την αποφασιστική σας δράση στο Ιράν, που ήταν πραγματικά εξαιρετική και κάτι που κανείς άλλος δεν τόλμησε να κάνει. Μας κάνει όλους πιο ασφαλείς», αναφέρει το μήνυμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, χωρίς να διευκρινίζεται, σε ποια ενέργεια του Αμερικανού προέδρου αναφέρεται ο Ρούτε.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Τραμπ διέταξε χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και τα τελευταία 24ωρα πίεσε τόσο το Ισραήλ όσο και το Ιράν να καταλήξουν σε κατάπαυση του πυρός.

O πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την Τρίτη, ότι τόσο το Ισραήλ όσο και το Ιράν παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε ώρες νωρίτερα και δεν ήταν ευχαριστημένος με καμία από τις δύο χώρες, αλλά ιδιαίτερα με το Ισραήλ, αναφέρει το Reuters.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο Τραμπ είπε ότι το Ισραήλ «ξεφόρτωσε» αμέσως μετά τη συμφωνία.

Όσον αφορά το Ιράν, ο Τραμπ είπε ότι οι πυρηνικές ικανότητες της χώρας έχουν χαθεί και ότι δεν θα ξαναχτίσει ποτέ το πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Ισραήλ μην πετάξεις βόμβες. Είναι μεγάλη παραβίαση (της συμφωνίας). Φέρε πίσω τους πιλότους σου» δήλωσε Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Truth Social. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM