Μυθική συμφωνία: Οι Λος Άντζελες Λέικερς αλλάζουν ιδιοκτήτη για 10 δισ. δολάρια

Μυθική συμφωνία: Οι Λος Άντζελες Λέικερς αλλάζουν ιδιοκτήτη για 10 δισ. δολάρια Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Η οικογένεια Μπας προχωρά σε συμφωνία για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου των Λος Άντζελες Λέικερς, με αποτίμηση στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως μετέδωσε την Τετάρτη το ESPN, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής για μία από τις πιο επιδραστικές οικογένειες στο NBA.

Ο Μαρκ Γουόλτερ, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας συμμετοχών TWG Global, αναμένεται να αναλάβει την πλειοψηφική ιδιοκτησία σύμφωνα με τη συμφωνία, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του ESPN, Σαμς Τσαράνια, σε ανάρτησή του στο X. Ο Γουόλτερ ήταν ήδη μειοψηφικός ιδιοκτήτης των Λέικερς και είναι επίσης κύριος ιδιοκτήτης και πρόεδρος των Λος Άντζελες Ντότζερς στο Major League Baseball και των Λος Άντζελες Σπαρκς στο WNBA.

Οι Λέικερς δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο αείμνηστος Τζέρι Μπας αγόρασε τους Λέικερς το 1979 και τους μετέτρεψε σε μία από τις πιο δημοφιλείς και πολύτιμες ομάδες σε όλο τον επαγγελματικό αθλητισμό, κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα κατά τη θρυλική «Showtime» εποχή της δεκαετίας του 1980.

Η κόρη του, Τζίνι Μπας, ανέλαβε ως κύρια ιδιοκτήτρια μετά τον θάνατο του Τζέρι το 2013, καθιστώντας την μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον αθλητισμό. Οι σύγχρονοι Λέικερς συνεχίζουν να προσελκύουν μεγάλα αστέρια με ανάμεικτη επιτυχία, όπως πρόσφατα με τον ΛεΜπρον Τζέιμς, με τον οποίο η ομάδα κατέκτησε τον τίτλο του NBA το 2020. Φέτος, η ομάδα πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή ανταλλαγή αποκτώντας τον σταρ των Dallas Mavericks, Λούκα Ντόντσιτς.

Η Τζίνι Μπας θα παραμείνει ως κυβερνήτης της ομάδας μετά την πώληση, σύμφωνα με τον Τσαράνια.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα ζητά από τις αθλήτριες να αποδεικνύουν το βιολογικό τους φύλο μέσω τεστ DNA

Αθλητισμός / Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα ελέγχει το βιολογικό φύλο των αθλητριών με τεστ DNA

«Για να αγωνιστείς στη γυναικεία κατηγορία, πρέπει να είσαι βιολογικά γυναίκα. Η ταυτότητα φύλου δεν μπορεί να υπερισχύει της βιολογίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Sebastian Coe
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Αθλητισμός / Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση εκεί που το 1-1 δεν άλλαξε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο νικητής να κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί που η Αγγλία ήταν πιο ψύχραιμη και αποφασιστική στις εκτελέσεις
LIFO NEWSROOM