Ο Αλ Πατσίνο έγινε ο πρώτος αστέρας του κινηματογράφου που συναντά τον Πάπα Λέοντα

Ο Αλ Πατσίνο έγινε ο πρώτος αστέρας του κινηματογράφου που συναντά τον Πάπα Λέοντα Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου / Getty Images
0

Ο Αλ Πατσίνο έγινε ο πρώτος διεθνούς φήμης ηθοποιός που είχε επίσημη ακρόαση με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄

Ο 85χρονος σταρ συναντήθηκε με τον Ποντίφικα τη Δευτέρα, στο Βατικανό, ενώ βρίσκεται στην Ιταλία για τα γυρίσματα της ταινίας «Maserati: The Brothers», που αφηγείται την ιστορία των αδελφών Μαζεράτι.

Την επίσκεψη επιβεβαίωσε ο παραγωγός της ταινίας, Αντρέα Ιερβολίνο, με ανάρτησή του: 

«Είναι τιμή μας να ανακοινώσουμε πως σήμερα το πρωί, η Α.Α. Πάπας Λέων ΙΔ΄ υποδέχθηκε σε ιδιωτική ακρόαση στο Βατικανό αντιπροσωπεία της ταινίας «Maserati: The Brothers», ανάμεσά τους τον βραβευμένο με Όσκαρ Αλ Πατσίνο και τον παραγωγό της ταινίας, Αντρέα Ιερβολίνο.»

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνάντηση ως μια στιγμή πνευματικής και πολιτισμικής έμπνευσης, με θέμα τις αξίες που ενώνουν την Καθολική Εκκλησία με την ταινία, όπως την οικογένεια, την αγάπη, τη συμπόνια και την έννοια της προσφοράς στο κοινό καλό.

«Αυτές είναι αξίες που ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ υπογραμμίζει διαρκώς στα πρόσφατα μηνύματά του», συνεχίζει η δήλωση. «Αξίες που συναντά κανείς και στην ιστορία των αδελφών Μαζεράτι, μια οικογένεια που άφησε πίσω της όχι μόνο τεχνολογική καινοτομία αλλά και ένα παράδειγμα αμοιβαίου σεβασμού, αλληλεγγύης και συλλογικού οράματος.»

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Variety, ο Ιερβολίνο προσφέρει στον Ποντίφικα ένα αναμνηστικό μοντέλο αυτοκινήτου, ενώ ο Πατσίνο παρακολουθεί.

Στην ταινία, ο Αλ Πατσίνο υποδύεται τον Βιντσέντσο Βακκάρο, έναν επιχειρηματία που υπήρξε από τους πρώτους επενδυτές της εταιρείας. Μαζί του πρωταγωνιστούν οι Άντονι Χόπκινς, Άντι Γκαρσία και Τζέσικα Άλμπα.

Ο Πατσίνο, που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Ιταλούς γονείς το 1940, μεγάλωσε ως καθολικός. Ωστόσο, η σχέση του με την πίστη του άλλαξε δραματικά, σύμφωνα με τον ίδιο, το 2020, όταν χρειάστηκε να διασωληνωθεί λόγω Covid και επανήλθε στη ζωή από τους διασώστες.

«Πιστεύω ότι εκείνη την ημέρα πέθανα», γράφει ο ίδιος στη βιογραφία του «Sonny Boy», που κυκλοφόρησε το 2024. «Επέστρεψα, και μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω. Απλώς τελειώνει. Είσαι εδώ, κι ύστερα δεν είσαι

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM