ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Συρία: Οκτώ εκατομμύρια οι καταζητούμενοι του καθεστώτος Άσαντ

ΣΥΡΙΑ ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ ΑΣΑΝΤ Facebook Twitter
Ο έκπτωτος δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Το υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 24 Μαΐου, ότι περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι ήταν καταζητούμενοι από τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, το οποίο ανατράπηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Ο αριθμός των ατόμων που καταζητούνταν για πολιτικούς λόγους από το προηγούμενο καθεστώς ξεπερνά τα οκτώ εκατομμύρια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Νουρεντίν αλ Μπάμπα. «Περίπου το ένα τρίτο των Σύρων ήταν υπό παρακολούθηση και διώκονταν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας», πρόσθεσε.

Από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου το 2011, μετά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, εκατομμύρια Σύροι βρέθηκαν παγιδευμένοι στα δίκτυα των διαβόητων υπηρεσιών ασφαλείας, αντιμετωπίζοντας διώξεις και κακομεταχείριση. Κατηγορούνταν κυρίως για συμμετοχή ή υποκίνηση των διαδηλώσεων, για επικοινωνία με ξένες κυβερνήσεις ή για χρηματοδότηση και υποστήριξη της «τρομοκρατίας».

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ χαρακτήριζε «τρομοκράτες» τους πολιτικούς του αντιπάλους. Εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι οδηγήθηκαν στις φυλακές, πολλοί υπέστησαν βασανιστήρια, ενώ δεκάδες χιλιάδες παραμένουν αγνοούμενοι έως σήμερα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου ανακοίνωσε τη σύσταση νέων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και ενός σώματος φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, αρμόδιου για την καταπολέμηση παράνομων δραστηριοτήτων, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και ανθρώπων. Επίσης, θα ιδρυθεί τουριστική αστυνομία, που θα αναλάβει την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών, όπως η αρχαία Παλμύρα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM