Τζο Μπάιντεν: Φίλοι και «εχθροί» στο πλευρό του μετά την διάγνωση με καρκίνο

Ο Μπάιντεν θα παλέψει τον καρκίνο «με αποφασιστικότητα», λέει ο Ομπάμα - «Θλιμμένοι» Τραμπ και Μελάνια Facebook Twitter
Ο Tζο Μπάιντεν / Φωτ: EPA
0

Ο πρώην πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε με μια «επιθετική μορφή καρκίνου του προστάτη» σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν θα δώσει μάχη «με την αποφασιστικότητα που τον χαρακτηρίζει» εναντίον του καρκίνου του προστάτη εξαιρετικά επιθετικής μορφής που διαγνώστηκε πως έχει, διαβεβαίωσε την Κυριακή ο Μπαράκ Ομπάμα, μερικές ώρες μετά τη μετάδοση της είδησης για τη διάγνωση του άλλοτε αντιπροέδρου του.

«Κανένας δεν έκανε περισσότερα από τον Τζο για να βρεθούν επαναστατικές θεραπείες του καρκίνου σε όλες τις μορφές του κι είμαι βέβαιος ότι θα πολεμήσει αυτή την πρόκληση με την αποφασιστικότητα και τη χάρη που τον χαρακτηρίζει. Προσευχόμαστε για ταχεία και πλήρη ανάρρωση», ανέφερε μέσω X ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος (2009-2017) του οποίου ο Τζο Μπάιντεν είχε διατελέσει αντιπρόεδρος πριν γίνει πρόεδρος.

Η πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (2021-2025) επίσης με τους Δημοκρατικούς Κάμαλα Χάρις δήλωσε πως αισθάνθηκε «θλίψη» όταν πληροφορήθηκε την είδηση ότι ο Τζο Μπάιντεν πάσχει από καρκίνο.

«Ο Τζο είναι μαχητής - και ξέρω πως θα αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση με την ίδια δύναμη, ανθεκτικότητα και αισιοδοξία που καθόρισαν πάντα τη ζωή και την ηγεσία του», σημείωσε μέσω X η Δημοκρατική, που αντικατέστησε τον κ. Μπάιντεν στο ψηφοδέλτιο της παράταξής της ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2024, με φόντο τις ανησυχίες για την κατάσταση της σωματικής υγείας και της πνευματικής οξύτητας του ογδοντάρη τότε αρχηγού του κράτους.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε χθες Κυριακή πως «θλίβεται» μετά τη μετάδοση της είδησης ότι ο προκάτοχός του στο αξίωμα, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, πάσχει από επιθετικής μορφής καρκίνο του προστάτη.

«Η Μελάνια κι εγώ θλιβόμαστε που ακούσαμε την πρόσφατη ιατρική διάγνωση του Τζο Μπάιντεν. Απευθύνουμε τις θερμότερες και καλύτερες ευχές μας στη Τζιλ (σ.σ. σύζυγο του πρώην προέδρου) και ευχόμαστε στον Τζο ταχεία και επιτυχή ανάρρωση», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω Truth Social.

Ο Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε με μια «επιθετική» μορφή καρκίνου του προστάτη, ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, και προστίθεται ότι ο ογδοντάχρονος Δημοκρατικός έχει "μετάσταση στα οστά".

«Αν και αυτό αντιπροσωπεύει μια πιο επιθετική μορφή της νόσου, ο καρκίνος μοιάζει να είναι ορμονοεξαρτώμενος, κάτι που επιτρέπει μια αποτελεσματική διαχείριση». Ο ίδιος και η οικογένειά του εξετάζουν επιλογές θεραπείας, δηλώνει το γραφείο του Τζο Μπάιντεν σε ανακοίνωση που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την επίθεση στο Ιράν» – Τι αποκάλυψε για τον σχεδιασμό της επιχείρησης

Διεθνή / Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την επίθεση στο Ιράν» – Τι αποκάλυψε για τον σχεδιασμό της επιχείρησης

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι η Ουάσινγκτον γνώριζε εκ των προτέρων – Οι συνομιλίες με Τραμπ και το παρασκήνιο της απόφασης για πλήγμα στα πυρηνικά
LIFO NEWSROOM
Επανέρχεται η «μόδα Εσκομπάρ» στην Κολομβία: Χιλιάδες παιδιά στρατολογούνται για να σκοτώνουν

Διεθνή / Επανέρχεται η «μόδα Εσκομπάρ» στην Κολομβία: Χιλιάδες παιδιά στρατολογούνται για να σκοτώνουν

Η επίθεση στον υποψήφιο πρόεδρο της Κολομβίας από 15χρονο συγκλονίζει τη χώρα και αναδεικνύει τη σκοτεινή πραγματικότητα της στρατολόγησης παιδιών από εγκληματικές οργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν δείχνουν ότι ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει τον Νετανιάχου

Διεθνή / Οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν δείχνουν ότι ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει τον Νετανιάχου

Οι αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν προκαλούν ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ–Ισραήλ, με την Ουάσιγκτον να προσπαθεί να αποφύγει ευρύτερη σύρραξη στη Μέση Ανατολή και κατάρρευση της διπλωματίας με την Τεχεράνη
LIFO NEWSROOM
Εκτοξεύεται η τιμή του πετρελαίου μετά τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν

Διεθνή / Εκτοξεύεται η τιμή του πετρελαίου μετά τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν

Οι επιθέσεις του Ισραήλ σε στρατιωτικούς στόχους του Ιράν προκαλούν ανησυχίες για διακοπή των πετρελαϊκών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ και άνοδο της τιμής του πετρελαίου παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδήγησε τα drone της Ουκρανίας να χτυπήσουν ρωσικά αεροδρόμια

Διεθνή / Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδήγησε τα drone της Ουκρανίας να χτυπήσουν ρωσικά αεροδρόμια

Η Ουκρανία επιδεικνύει την τεχνολογική της υπεροχή με drones AI στην επιχείρηση «Ιστός Αράχνης», καταστρέφοντας ρωσικές βάσεις και αεροσκάφη. Ανακαλύψτε πώς η τεχνητή νοημοσύνη και οι οπτικές ίνες αναδιαμορφώνουν τον πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Επίθεση στο Ιράν: Γιατί έγινε τώρα και ποιοι ήταν οι στόχοι

Διεθνή / Επίθεση στο Ιράν: Γιατί έγινε τώρα και ποιοι ήταν οι στόχοι - Για «κήρυξη πολέμου» κάνει λόγο η Τεχεράνη

Η επιχείρηση του Ισραήλ, που ονομάστηκε "Rising Lion", σκότωσε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Δομινικανή Δημοκρατία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του «Jet Set» για τον θάνατο 236 ατόμων μετά την κατάρρευση της οροφής

Διεθνή / Δομινικανή Δημοκρατία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του «Jet Set» για τον θάνατο 236 ατόμων μετά την κατάρρευση της οροφής

Η σύλληψη του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου έγινε μετά από κατάθεση εργαζόμενου, ο οποίος προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία ότι είχε προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες για την επικίνδυνη κατάσταση της οροφής και είχε ζητήσει την ακύρωση της συναυλίας.
LIFO NEWSROOM