Πανσέληνος Μαΐου: Εικόνες από τον λόφο των Νυμφών

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΜΑΙΟΥ Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Τον ουρανό στόλισε η πανσέληνος Μαΐου 2025 που έφτασε στο αποκορύφωμά της τη Δευτέρα, 12 Μαΐου, στις 19:55 (ώρα Ελλάδας).

Η πανσέληνος Μαΐου είναι γνωστή ως «Φεγγάρι των Λουλουδιών» (Flower Moon). Η πανσέληνος Μαΐου ήταν μια «μικροπανσέληνος» (micromoon), καθώς η Σελήνη ήταν στο πιο απομακρυσμένο σημείο της τροχιάς της γύρω από τη Γη, περίπου 405.278 χιλιόμετρα μακριά. Αυτή η απόσταση έκανε τη Σελήνη να φαίνεται ελαφρώς μικρότερη από το κανονικό, αν και η διαφορά μπορεί να μην ήταν εύκολα αντιληπτή με γυμνό μάτι.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δημοσίευσε φωτογραφίες από την πανσέληνο Μαΐου, γράφοντας: «Ανατολή της πανσελήνου του Μαϊου, όπως την παρατηρούμε τώρα από τον λόφο των Νυμφών».

Πανσέληνος Μαΐου: Γιατί λέγεται «Φεγγάρι των Λουλουδιών»

Η πανσέληνος Μαΐου λέγεται «Φεγγάρι των Λουλουδιών» καθώς προέρχεται από τους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τις διάφορες φάσεις της Σελήνης για να ονοματίσουν τις περιόδους του χρόνου, βασιζόμενοι σε φυσικά φαινόμενα και γεωργικές δραστηριότητες.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος αντιστοιχεί στην στιγμή που στη Βόρεια Αμερική ανθίζουν τα λουλούδια με την άνοιξη να είναι σε πλήρη ανάπτυξη, γεγονός που εξηγεί την ονομασία της.

Εκτός από το «Φεγγάρι των Λουλουδιών», άλλες παραδοσιακές ονομασίες περιλαμβάνουν την «Πανσέληνο του Κουνελιού», τη «Φεγγάρι της Φύτευσης του Καλαμποκιού» και την «Πανσέληνο του Γάλακτος», αναφερόμενες σε διαφορετικές γεωργικές και φυσικές διαδικασίες που συνδέονται με αυτή την εποχή του χρόνου.

Πανσέληνος Μαΐου: Eικόνες από την Αργολίδα

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΜΑΙΟΥ Facebook Twitter
Φωτ.: Εurokinissi
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΜΑΙΟΥ Facebook Twitter
Φωτ.: Εurokinissi
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΜΑΙΟΥ Facebook Twitter
Φωτ.: Εurokinissi
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΜΑΙΟΥ Facebook Twitter
Φωτ.: Εurokinissi
 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ελλάδα / Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ο Ζακ Κωστόπουλος, ακτιβιστής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και γνωστός drag performer, έχασε τη ζωή του στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό έξω από κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: «Είναι συντετριμμένη» λέει ο δικηγόρος της 43χρονης - Απολογούνται σήμερα οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: «Είναι συντετριμμένη» λέει ο δικηγόρος της 43χρονης - Απολογούνται σήμερα οι κατηγορούμενοι

Η πρώην σύζυγος του καθηγητή επιμένει στην αθωότητα της - Η οικογένεια του ετοιμάζεται να διεκδικήσει την επιμέλεια των παιδιών τους
LIFO NEWSROOM