Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει περικοπές στη γραμμή βοήθειας για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα με τάσεις αυτοκτονίας

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει περικοπές στη γραμμή βοήθειας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων με τάσεις αυτοκτονίας Facebook Twitter
Φωτ. EPA
0

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότηση της γραμμής βοήθειας για την πρόληψη αυτοκτονιών ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του PinkNews, οι προτάσεις της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ περιλαμβάνουν  να τερματιστεί η χρηματοδότηση της γραμμής βοήθειας για την πρόληψη αυτοκτονιών, συγκεκριμένα νεαρών ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Η υπηρεσία παρέχει υποστήριξη σε ΛΟΑΤΚΙ+ νέους κάτω των 18 ετών που σκέφτονται να βάλουν τέλος στη ζωή τους, συνδέοντάς τους με οργανώσεις πρόληψης της αυτοκτονίας. Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ.

Από την έναρξη λειτουργίας του τον Ιούλιο του 2022, το πρόγραμμα αυτό έχει βοηθήσει περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια νέους και το τέλος της χρηματοδότησης έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία που ανέφερε η Διοίκηση Υπηρεσιών Κατάχρησης Ουσιών και Ψυχικής Υγείας, τα οποία δείχνουν ότι οι κλήσεις προς την υπηρεσία αυξήθηκαν ραγδαία τον Φεβρουάριο του 2025.

Μάλιστα οι κλήσεις στην γραμμή κορυφώθηκαν τον Ιανουάριο, τον ίδιο μήνα με την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. Η κατάργηση της χρηματοδότησης του προγράμματος θα «έθετε σε κίνδυνο χιλιάδες  ζωές», σύμφωνα με τον Jaymes Black, τον διευθύνοντα σύμβουλο του The Trevor Project, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης πρόληψης αυτοκτονιών που επικεντρώνεται σε ΛΟΑΤΚΙ+ νέους.

«Τα προγράμματα αυτά εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση μιας αποδεδειγμένης, πρωτοφανούς και συνεχιζόμενης κρίσης ψυχικής υγείας μεταξύ των νέων του έθνους μας, με ισχυρή διακομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο» συμπλήρωσε, εκτιμώντας πως περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια ΛΟΑΤΚΙ+ νέοι στις ΗΠΑ σκέφτονται σοβαρά να αυτοκτονήσουν κάθε χρόνο.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αιτία θανάτου μεταξύ των παιδιών ηλικίας 10 έως 14 ετών και τουλάχιστον ένα άτομο προσπαθεί να βάλει τέλος στη ζωή του κάθε 45 δευτερόλεπτα.

«Καλούμε τη διοίκηση να διατηρήσει τη μακροχρόνια δέσμευσή της για τον τερματισμό των αυτοκτονιών μεταξύ των πληθυσμών υψηλού κινδύνου, ιδίως των νέων του έθνους μας. Καλούμε το Κογκρέσο να υπερασπιστεί την καθιέρωση αυτού του βασισμένου σε δεδομένα, διακομματικού προγράμματος, ώστε να επιτρέψει στη σωτήρια υπηρεσία του να συνεχιστεί για τις επόμενες γενιές. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε κάθε πολιτικό ζήτημα για να συμφωνήσουμε ότι κάθε νεαρή ζωή αξίζει να σωθεί», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες για την ειρήνη, χωρίς όμως αμερικανική διαμεσολάβηση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται επιφυλακτικός, ενώ ο Ζελένσκι εκφράζει ανησυχίες πως η απομάκρυνση των ΗΠΑ ωφελεί μόνο τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επέλαση στη Λωρίδα της Γάζας - Εισήλθαν μόλις πέντε φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μετά από δύο μήνες αποκλεισμού
LIFO NEWSROOM
Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Διεθνή / Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε εμπορική φάρμα, η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να εκδίδει τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά – Πλήγμα για τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πουλερικών στον κόσμο
LIFO NEWSROOM