Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία» Facebook Twitter
Φωτ. EPA
0

Ο Τζέι Ντι Βανς φέρεται να είπε στη βρετανική κυβέρνηση, ότι πρέπει να ανακαλέσει τους νόμους περί ρητορικής μίσους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αν θέλει να πετύχει μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, μιλώντας στην Independent, υποστηρίζει πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πιέζει τη βρετανική κυβέρνηση να καταργήσει τους νόμους υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ως προϋπόθεση για την επίτευξη της συμφωνίας.

Την ώρα που οι αγορές σε όλο τον κόσμο αναδιπλώνονται από τους πρωτοφανείς δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζέι Ντι Βανς δήλωσε ότι μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών είναι κοντά , με αυτή ωστόσο την προϋπόθεση.

Συγκεκριμένα η ανώνυμη αυτή πηγή, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού».

Μια πρόσφατη ομιλία του Βανς σε εκδήλωση στο Μόναχο για τη συντηρητική δεξαμενή σκέψης Heritage Foundation ανέδειξε επίσης τις απόψεις του σχετικά με την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία. «Η κυβέρνηση Τραμπ ανησυχεί πολύ για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και πιστεύει ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν λογικό διακανονισμό μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Πιστεύουμε επίσης ότι είναι σημαντικό τα επόμενα χρόνια, η Ευρώπη να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την παροχή της δικής της άμυνας.

»Όμως η απειλή για την οποία ανησυχώ περισσότερο, δεν είναι η Ρωσία, δεν είναι η Κίνα, δεν είναι κανένας άλλος εξωτερικός παράγοντας. Αυτό για το οποίο ανησυχώ είναι η απειλή εκ των έσω», φέρεται να ανέφερε ο Τζέι Ντι Βανς.

«Η υποχώρηση της Ευρώπης από ορισμένες από τις πιο θεμελιώδεις αξίες της, τις αξίες που μοιράζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» ανέφερε πως είναι αυτό που φοβάται περισσότερο, υπονοώντας την αντιμετώπιση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη χώρα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα πηγή από την Ντάουνινγκ Στριτ, αρνείται κατηγορηματικά ότι η κατάργηση των νόμων περί ρητορικής μίσους αποτελεί μέρος των εμπορικών συζητήσεων.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM