Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία» Facebook Twitter
Φωτ. EPA
0

Ο Τζέι Ντι Βανς φέρεται να είπε στη βρετανική κυβέρνηση, ότι πρέπει να ανακαλέσει τους νόμους περί ρητορικής μίσους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αν θέλει να πετύχει μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, μιλώντας στην Independent, υποστηρίζει πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πιέζει τη βρετανική κυβέρνηση να καταργήσει τους νόμους υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ως προϋπόθεση για την επίτευξη της συμφωνίας.

Την ώρα που οι αγορές σε όλο τον κόσμο αναδιπλώνονται από τους πρωτοφανείς δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζέι Ντι Βανς δήλωσε ότι μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών είναι κοντά , με αυτή ωστόσο την προϋπόθεση.

Συγκεκριμένα η ανώνυμη αυτή πηγή, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού».

Μια πρόσφατη ομιλία του Βανς σε εκδήλωση στο Μόναχο για τη συντηρητική δεξαμενή σκέψης Heritage Foundation ανέδειξε επίσης τις απόψεις του σχετικά με την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία. «Η κυβέρνηση Τραμπ ανησυχεί πολύ για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και πιστεύει ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν λογικό διακανονισμό μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Πιστεύουμε επίσης ότι είναι σημαντικό τα επόμενα χρόνια, η Ευρώπη να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την παροχή της δικής της άμυνας.

»Όμως η απειλή για την οποία ανησυχώ περισσότερο, δεν είναι η Ρωσία, δεν είναι η Κίνα, δεν είναι κανένας άλλος εξωτερικός παράγοντας. Αυτό για το οποίο ανησυχώ είναι η απειλή εκ των έσω», φέρεται να ανέφερε ο Τζέι Ντι Βανς.

«Η υποχώρηση της Ευρώπης από ορισμένες από τις πιο θεμελιώδεις αξίες της, τις αξίες που μοιράζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» ανέφερε πως είναι αυτό που φοβάται περισσότερο, υπονοώντας την αντιμετώπιση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη χώρα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα πηγή από την Ντάουνινγκ Στριτ, αρνείται κατηγορηματικά ότι η κατάργηση των νόμων περί ρητορικής μίσους αποτελεί μέρος των εμπορικών συζητήσεων.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM
Νορβηγία: Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για πιθανή μεταμόσχευση πνεύμονα στην πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ

Διεθνή / Νορβηγία: Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για πιθανή μεταμόσχευση πνεύμονα στην πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ

Πάσχει από πνευμονική ίνωση από το 2018, μια εκφυλιστική νόσο που προκαλεί ουλές στους πνεύμονες, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη την αναπνοή και τη σωστή οξυγόνωση του οργανισμού.
THE LIFO TEAM