Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία» Facebook Twitter
Φωτ. EPA
0

Ο Τζέι Ντι Βανς φέρεται να είπε στη βρετανική κυβέρνηση, ότι πρέπει να ανακαλέσει τους νόμους περί ρητορικής μίσους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αν θέλει να πετύχει μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, μιλώντας στην Independent, υποστηρίζει πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πιέζει τη βρετανική κυβέρνηση να καταργήσει τους νόμους υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ως προϋπόθεση για την επίτευξη της συμφωνίας.

Την ώρα που οι αγορές σε όλο τον κόσμο αναδιπλώνονται από τους πρωτοφανείς δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζέι Ντι Βανς δήλωσε ότι μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών είναι κοντά , με αυτή ωστόσο την προϋπόθεση.

Συγκεκριμένα η ανώνυμη αυτή πηγή, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού».

Μια πρόσφατη ομιλία του Βανς σε εκδήλωση στο Μόναχο για τη συντηρητική δεξαμενή σκέψης Heritage Foundation ανέδειξε επίσης τις απόψεις του σχετικά με την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία. «Η κυβέρνηση Τραμπ ανησυχεί πολύ για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και πιστεύει ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν λογικό διακανονισμό μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Πιστεύουμε επίσης ότι είναι σημαντικό τα επόμενα χρόνια, η Ευρώπη να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την παροχή της δικής της άμυνας.

»Όμως η απειλή για την οποία ανησυχώ περισσότερο, δεν είναι η Ρωσία, δεν είναι η Κίνα, δεν είναι κανένας άλλος εξωτερικός παράγοντας. Αυτό για το οποίο ανησυχώ είναι η απειλή εκ των έσω», φέρεται να ανέφερε ο Τζέι Ντι Βανς.

«Η υποχώρηση της Ευρώπης από ορισμένες από τις πιο θεμελιώδεις αξίες της, τις αξίες που μοιράζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» ανέφερε πως είναι αυτό που φοβάται περισσότερο, υπονοώντας την αντιμετώπιση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη χώρα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα πηγή από την Ντάουνινγκ Στριτ, αρνείται κατηγορηματικά ότι η κατάργηση των νόμων περί ρητορικής μίσους αποτελεί μέρος των εμπορικών συζητήσεων.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM