Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία» Facebook Twitter
Φωτ. EPA
0

Ο Τζέι Ντι Βανς φέρεται να είπε στη βρετανική κυβέρνηση, ότι πρέπει να ανακαλέσει τους νόμους περί ρητορικής μίσους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αν θέλει να πετύχει μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, μιλώντας στην Independent, υποστηρίζει πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πιέζει τη βρετανική κυβέρνηση να καταργήσει τους νόμους υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ως προϋπόθεση για την επίτευξη της συμφωνίας.

Την ώρα που οι αγορές σε όλο τον κόσμο αναδιπλώνονται από τους πρωτοφανείς δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζέι Ντι Βανς δήλωσε ότι μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών είναι κοντά , με αυτή ωστόσο την προϋπόθεση.

Συγκεκριμένα η ανώνυμη αυτή πηγή, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού».

Μια πρόσφατη ομιλία του Βανς σε εκδήλωση στο Μόναχο για τη συντηρητική δεξαμενή σκέψης Heritage Foundation ανέδειξε επίσης τις απόψεις του σχετικά με την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία. «Η κυβέρνηση Τραμπ ανησυχεί πολύ για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και πιστεύει ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν λογικό διακανονισμό μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Πιστεύουμε επίσης ότι είναι σημαντικό τα επόμενα χρόνια, η Ευρώπη να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την παροχή της δικής της άμυνας.

»Όμως η απειλή για την οποία ανησυχώ περισσότερο, δεν είναι η Ρωσία, δεν είναι η Κίνα, δεν είναι κανένας άλλος εξωτερικός παράγοντας. Αυτό για το οποίο ανησυχώ είναι η απειλή εκ των έσω», φέρεται να ανέφερε ο Τζέι Ντι Βανς.

«Η υποχώρηση της Ευρώπης από ορισμένες από τις πιο θεμελιώδεις αξίες της, τις αξίες που μοιράζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» ανέφερε πως είναι αυτό που φοβάται περισσότερο, υπονοώντας την αντιμετώπιση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη χώρα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα πηγή από την Ντάουνινγκ Στριτ, αρνείται κατηγορηματικά ότι η κατάργηση των νόμων περί ρητορικής μίσους αποτελεί μέρος των εμπορικών συζητήσεων.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM