Ομοφοβικός εμπρησμός στην Κύπρο: Έκαψαν ΛΟΑΤΚΙ σύμβολο στον προαύλιο εκκλησίας

Ομοφοβία στην Κύπρο: Έκαψαν ΛΟΑΤΚΙ σύμβολο στον προαύλιο εκκλησίας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου © ΕΡΑ
0

Ένα περιστατικό ακραίας ομοφοβίας συγκλονίζει τη Λεμεσό και κατ’ επέκταση ολόκληρη την Κύπρο, που εκτυλίχθηκε στον προαύλιο εκκλησίας το βράδυ του Μ. Σαββάτου (19/4).

H οργάνωση Accept – LGBTI Cyprus έφερε στο φως της δημοσιότητας ακόμη ένα περιστατικό ακραίας ομοφοβίας που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Χαβούζας, στη Λεμεσό, όπου άγνωστοι τοποθέτησαν επιδεικτικά μια πινακίδα με το ακρωνύμιο LGBT στην κορυφή της σωρού για τον εορτασμό της «λαμπρατζιάς», η οποία είχε στηθεί για το αμφιλεγόμενο έθιμο του «καψίματος του Εβραίου».

Η Accept – LGBTI Cyprus, με δημόσια ανακοίνωσή της, καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό, υπογραμμίζοντας πως τέτοιες ενέργειες δεν αποτελούν απλώς έκφραση μισαλλοδοξίας, αλλά και μια σκοτεινή υπενθύμιση ότι η μισαλλοδοξία και η ρητορική μίσους εξακολουθούν να βρίσκουν έδαφος ακόμη και στους κόλπους της νεολαίας – το μέλλον της χώρας. «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τί ποιούσι», σημειώνει χαρακτηριστικά η οργάνωση, υπενθυμίζοντας πως οι δράστες δεν είναι παιδιά, αλλά οι αυριανοί γονείς και πολίτες, σε μια κοινωνία που μοιάζει να βαδίζει προς το σκοτάδι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε εκδηλώσεις μίσους που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, με την Accept να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση της ομοφοβικής βίας και να καλεί τις αρχές, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, να σταθούν απέναντι σε κάθε μορφή διακρίσεων και να διασφαλίσουν ένα ασφαλές και συμπεριληπτικό περιβάλλον για όλους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM