Η πρώτη αντίδραση της Ουκρανίας στην «πασχαλιάτικη εκεχειρία» Πούτιν: Μην τον εμπιστεύεστε

Η πρώτη αντίδραση της Ουκρανίας στην «πασχαλιάτικη εκεχειρία» Πούτιν: Μην τον εμπιστεύεστε Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρίι Σίμπιχα, δήλωσε ότι το Κίεβο παραμένει προσηλωμένο στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός διάρκειας 30 ημερών.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης Πούτιν για πασχαλιάτικη εκεχειρία 1,5 μέρας, σε ανάρτησή του στο Χ, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ κάλεσε τις χώρες να παραμείνουν «σε επαγρύπνηση» και να διασφαλίσουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα τηρήσουν επίσης την εκεχειρία.

Ο Πούτιν έχει πλέον προβεί σε δηλώσεις σχετικά με την υποτιθέμενη ετοιμότητά του για κατάπαυση του πυρός. 30 ώρες αντί για 30 ημέρες. Δυστυχώς, έχουμε μια μακρά ιστορία με τις δηλώσεις του να μην ταιριάζουν με τις πράξεις του. Ξέρουμε ότι τα λόγια του δεν μπορούν να είναι αξιόπιστα και θα κοιτάξουμε τις πράξεις, όχι τα λόγια.

Η Ρωσία μπορεί να συμφωνήσει ανά πάσα στιγμή με την πρόταση για πλήρη και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός 30 ημερών, η οποία βρίσκεται στο τραπέζι από τον Μάρτιο.

Θέλουμε να δούμε τις ρωσικές δυνάμεις να σταματούν πραγματικά τα πυρά προς όλες τις κατευθύνσεις. Καλούμε επίσης όλους τους εταίρους μας και τη διεθνή κοινότητα να επαγρυπνούν. Μόνο οι πράξεις, όχι τα λόγια, αποκαλύπτουν την αλήθεια: αυτός ο πόλεμος ξεκίνησε και συνεχίζεται μόνο εξαιτίας της Ρωσίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM