«Αυτό ήταν μόνο η αρχή» δήλωσε ο Νετανιάχου για τη νέα επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα με 400 θύματα

«Αυτό ήταν μόνο η αρχή» δήλωσε ο Νετανιάχου για τη νέα επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα με 400 θύματα Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Σε ομιλία του την Τρίτη, 18 Μαρτίου, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε στην πρόσφατη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία είχε ως συνέπεια τον θάνατο περισσότερων από 400 ανθρώπων, λέγοντας ότι «ήταν μόνο η αρχή».

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο στρατός της χώρας του θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα μέχρι η Χαμάς να πάψει να αποτελεί απειλή.

«Η Χαμάς έχει ήδη νιώσει τη δύναμη του χεριού μας τις τελευταίες 24 ώρες. Και θέλω να σας υποσχεθώ, και σ’ αυτούς, ότι αυτή είναι μόνο η αρχή», ανέφερε ο Νετανιάχου.

«Επιστρέψαμε στη μάχη με δύναμη», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει μέχρι να πετύχει όλους του στρατηγικούς του στόχους. Πρωτίστως, αυτοί περιλαμβάνουν την ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς και την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα.

Επιπλέον, ο Νετανιάχου είπε ότι «από εδώ και στο εξής» οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός θα συνεχιστούν «υπό τους ήχους των πυρών».

«Απαραίτητη προϋπόθεση η στρατιωτική πίεση για την απελευθέρωση των ομήρων»

«Οι προηγούμενες απελευθερώσεις απέδειξαν ότι η στρατιωτική πίεση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απελευθέρωση των ομήρων», συμπλήρωσε.

Ο Νετανιάχου διευκρίνισε ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν κατόπιν συμβουλών από τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών και τον στρατό.
Ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ προχώρησε ξανά σε στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Χαμάς, αφού η οργάνωση απέρριψε όλες τις προτάσεις για την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τέλος στον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία – Πιέσεις σε Μόσχα και Κίεβο να βρουν λύση

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία – Πιέσεις σε Μόσχα και Κίεβο να βρουν λύση

Οι ΗΠΑ αποσύρονται από τον ρόλο του μεσολαβητή στον πόλεμο Ρωσίας–Ουκρανίας, καλώντας τα δύο μέρη να καταθέσουν ρεαλιστικές προτάσεις για ειρήνη - Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η Γερουσία
LIFO NEWSROOM