Ισπανία: Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στην Γκραν Κανάρια

Ισπανία: Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στην Γκραν Κανάρια Facebook Twitter
Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους όγκους νερού / Φωτ: X
0

Έντονες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις χτύπησαν την Γκραν Κανάρια, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων στην Ισπανία, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια τη Δευτέρα, 3 Μαρτίου.

Η πόλη Τέλντε, στα ανατολικά του νησιού, επλήγη ιδιαίτερα από τις έντονες βροχοπτώσεις. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν σε χαράδρες και στη θάλασσα από τους όγκους νερού και φερτών υλικών.

Περίπου 32 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Τέλντε, ενώ μεγαλύτερες ποσότητες έπεσαν στα γύρω βουνά. Ο μέσος όρος βροχόπτωσης για τον Μάρτιο στο νησί είναι 13 χιλιοστά.

Οι κάτοικοι έλαβαν εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς η AEMET, η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας, εξέδωσε κόκκινο συναγερμό για όλη την Γκραν Κανάρια τη Δευτέρα.

Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι από τη Δευτέρα έχει λάβει κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια και άλλα κτίρια, καθώς και από κατοίκους οι οποίοι δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών.

«Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να δίνουν προσοχή στα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές που μπορεί να προκύψουν, καθώς και να ακολουθούν τις οδηγίες των δυνάμεων ασφαλείας και να επικοινωνούν με το 112 σε περίπτωση οποιουδήποτε περιστατικού που το απαιτεί», δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου της Τέλντε.

Το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε επίσης ότι έκλεισε την πρόσβαση στις παραλίες του λόγω κινδύνου επικινδυνότητας μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Το αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια έκλεισε προσωρινά, αφού λόγω της βροχόπτωσης πλημμύρησαν οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης. Οι λειτουργία του αερολιμένα αποκαταστάθηκε την Τρίτη 4 Μαρτίου.

Οι έντονες βροχοπτώσεις επηρέασαν επίσης τις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις του Καρναβαλιού των Καναρίων Νήσων, με πολλές εκδηλώσεις στην Τενερίφη και τη Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια να ακυρώνονται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σήμερα, Τετάρτη, η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια έχει αποκατασταθεί και επί του παρόντος δεν είναι σε ισχύ προειδοποιήσεις για τυχόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Με πληροφορίες από Guardian, Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν θυμάμαι τίποτα»: Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μετά από χορήγηση ναρκωτικών

«Προσπάθησε ξανά να μου κατεβάσει το τζιν, και του είπα 'όχι, όχι, είμαι στην περίοδο μου', και μου απάντησε: 'Δεν χρειάζεται να μου λες ψέματα», θυμάται
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η ταινία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM