Ισπανία: Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στην Γκραν Κανάρια

Ισπανία: Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στην Γκραν Κανάρια Facebook Twitter
Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους όγκους νερού / Φωτ: X
0

Έντονες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις χτύπησαν την Γκραν Κανάρια, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων στην Ισπανία, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια τη Δευτέρα, 3 Μαρτίου.

Η πόλη Τέλντε, στα ανατολικά του νησιού, επλήγη ιδιαίτερα από τις έντονες βροχοπτώσεις. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν σε χαράδρες και στη θάλασσα από τους όγκους νερού και φερτών υλικών.

Περίπου 32 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Τέλντε, ενώ μεγαλύτερες ποσότητες έπεσαν στα γύρω βουνά. Ο μέσος όρος βροχόπτωσης για τον Μάρτιο στο νησί είναι 13 χιλιοστά.

Οι κάτοικοι έλαβαν εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς η AEMET, η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας, εξέδωσε κόκκινο συναγερμό για όλη την Γκραν Κανάρια τη Δευτέρα.

Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι από τη Δευτέρα έχει λάβει κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια και άλλα κτίρια, καθώς και από κατοίκους οι οποίοι δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών.

«Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να δίνουν προσοχή στα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές που μπορεί να προκύψουν, καθώς και να ακολουθούν τις οδηγίες των δυνάμεων ασφαλείας και να επικοινωνούν με το 112 σε περίπτωση οποιουδήποτε περιστατικού που το απαιτεί», δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου της Τέλντε.

Το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε επίσης ότι έκλεισε την πρόσβαση στις παραλίες του λόγω κινδύνου επικινδυνότητας μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Το αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια έκλεισε προσωρινά, αφού λόγω της βροχόπτωσης πλημμύρησαν οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης. Οι λειτουργία του αερολιμένα αποκαταστάθηκε την Τρίτη 4 Μαρτίου.

Οι έντονες βροχοπτώσεις επηρέασαν επίσης τις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις του Καρναβαλιού των Καναρίων Νήσων, με πολλές εκδηλώσεις στην Τενερίφη και τη Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια να ακυρώνονται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σήμερα, Τετάρτη, η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια έχει αποκατασταθεί και επί του παρόντος δεν είναι σε ισχύ προειδοποιήσεις για τυχόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Με πληροφορίες από Guardian, Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Κλιμακώνεται και εξαπλώνεται η σύρραξη - Νέες επιθέσεις

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν στο Ισραήλ, πλήγματα στη Βηρυτό και κλιμάκωση σε όλη την περιοχή

Όλες οι εξελίξεις - Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν είναι «αποδεκατισμένο για 10 χρόνια» - Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή - Άνοδος στις τιμές πετρελαίου
THE LIFO TEAM