Ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ

Κίεβο: Ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αφού ολοκλήρωσε το τηλεφώνημα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το Κίεβο αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για περίπου μία ώρα σήμερα το βράδυ, ανακοίνωσε το γραφείο του Ουκρανού προέδρου.

Τι είπαν Τραμπ και Πούτιν

Η τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν έγινε μία ημέρα αφότου η Ρωσία απελευθέρωσε έναν Αμερικανό που ήταν φυλακισμένος στη χώρα. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ δήλωσαν ότι ελπίζουν ότι η ανταλλαγή απόψεων θα μπορούσε να προμηνύσει νέες προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος ξεκίνησε τον Φεβρουάριου του 2022.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε στο Truth Social ότι είχε μια «μακρά και εξαιρετικά παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία» με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, και συμφώνησαν να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία «αμέσως». Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ «και οι δύο θέλουν να σταματήσουν τα εκατομμύρια των θανάτων που λαμβάνουν χώρα» στον πόλεμο, ενώ αναμένεται να ενημερωθεί τηλεφωνικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο πρόεδρος Πούτιν χρησιμοποίησε και το πολύ ισχυρό σύνθημα της εκστρατείας μου, “κοινή λογική”. Και οι δύο πιστεύουμε πολύ σθεναρά σε αυτό. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε πολύ στενά, αλλά και να υπάρξουν εκατέρωθεν επισκέψεις», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε, πολύ στενά, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων ο ένας στα έθνη του άλλου. Συμφωνήσαμε επίσης να βάλουμε τις αντίστοιχες ομάδες μας να ξεκινήσουν αμέσως διαπραγματεύσεις και θα ξεκινήσουμε καλώντας τον πρόεδρο Ζελένσκι, της Ουκρανίας, για να τον ενημερώσουμε για τη συζήτηση, κάτι που θα κάνω αμέσως τώρα», έγραψε ο Τραμπ. Ο προκάτοχός του, ο Τζο Μπάιντεν, δεν είχε μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

«Συζητήσαμε για την Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή, την ενέργεια, την τεχνητή νοημοσύνη, τη δύναμη του δολαρίου και διάφορα άλλα θέματα» ανέφερε επίσης ο Τραμπ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM