Νότια Κορέα: Δασκάλα μαχαίρωσε θανάσιμα οκτάχρονη μαθήτρια

Νότια Κορέα: Δασκάλα μαχαίρωσε θανάσιμα οκτάχρονη μαθήτρια Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Μία δασκάλα μαχαίρωσε θανάσιμα ένα οκτάχρονο κορίτσι σε δημοτικό σχολείο στη Νότια Κορέα, σε ένα περιστατικό που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Η δασκάλα, η οποία είναι περίπου 40 ετών, ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τη μαθήτρια στην κεντρική πόλη Daejeon, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το κορίτσι βρέθηκε με τραύματα από μαχαίρι στον δεύτερο όροφο ενός σχολικού κτιρίου στις 18:00 τοπική ώρα (09:00 GMT) τη Δευτέρα και διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο. Η δασκάλα ήταν δίπλα της και είχε επίσης τραύματα από μαχαίρι, αλλά η αστυνομία θεωρεί πως πιθανόν τα προκάλεσε η ίδια.

Ο ασκών καθήκοντα προέδρου της Νότιας Κορέας Τσόι Σανγκ-μοκ διέταξε την Τρίτη έρευνα για την υπόθεση και προέτρεψε τις αρχές «να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τέτοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν ποτέ».

Κάποιοι ντόπιοι έβαλαν λουλούδια και μια κούκλα στην πύλη του σχολείου, το οποίο ήταν κλειστό την Τρίτη.

Η δασκάλα είχε ζητήσει εξάμηνη άδεια απουσίας επικαλούμενη κατάθλιψη στις 9 Δεκεμβρίου, αλλά επέστρεψε στο σχολείο μόλις 20 ημέρες αργότερα αφού ένας γιατρός εκτίμησε πως ήταν ικανή για εργασία, ανέφερε το εκπαιδευτικό γραφείο της Daejeon.

Δεν είχε σχέση με τη μαθήτρια, είπαν οι αρχές.

Μέρες πριν από το περιστατικό, η δασκάλα είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά, καθώς μεταξύ άλλων είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα ενός άλλου δάσκαλου, είπαν. Δύο στελέχη του γραφείου εκπαίδευσης είχαν επισκεφθεί το σχολείο τη Δευτέρα, το πρωί πριν το μαχαίρωμα, για να ερευνήσουν τη συμπλοκή εκείνη.

Η μαθήτρια δηλώθηκε εξαφανισμένη το απόγευμα της Δευτέρας, αφού ο οδηγός του λεωφορείου ενημέρωσε το σχολείο ότι δεν είχε φτάσει για να την παραλάβει εκείνη την ημέρα.

Η αστυνομία είπε επίσης ότι θα συνεχίσει να ανακρίνει τη δασκάλα αφού αναρρώσει από την επέμβαση.

Μετά την επίθεση στον συνάδελφο, το γραφείο εκπαίδευσης συνέστησε να τεθεί σε άδεια η δασκάλα και να απομακρυνθεί σωματικά από τον άλλο δάσκαλο. Την έβαλαν να καθίσει δίπλα στο γραφείο του αντιδιευθυντή, ώστε να μπορούν να την παρακολουθούν στενά.

Επίσης, δεν είχε διδάξει από την άδειά της τον Δεκέμβριο και δεν είχε καμία επαφή με την οκτάχρονη μαθήτρια, είπε ο αξιωματούχος.

Η Νότια Κορέα είναι μια γενικά ασφαλής χώρα με αυστηρούς νόμους για τον έλεγχο των όπλων. Όμως, τα τελευταία χρόνια, έχει αντιμετωπίσει πολλά εγκλήματα υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των μαχαιρωμάτων.

Με πληροφορίες από BBC

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM
ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM