Δασκάλα μαχαίρωσε και σκότωσε οκτάχρονη μαθήτρια στη Νότια Κορέα

Δασκάλα μαχαίρωσε και σκότωσε οκτάχρονη μαθήτρια στη Νότια Κορέα Facebook Twitter
Αστυνομικοί της Νότιας Κορέας το 2022/ Φωτ: EPA, αρχείου
0

Στη Νότια Κορέα, μία εκπαιδευτικός μαχαίρωσε και σκότωσε οκτάχρονη μαθήτρια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap, με έδρα τη Σεούλ.

Η 40χρονη δασκάλα ομολόγησε το έγκλημα αφού αστυνομικοί τη βρήκαν τραυματισμένη, μαζί με το κορίτσι, μέσα στο δημοτικό σχολείο της πόλης Νταετζέον, το απόγευμα της Δευτέρας, τοπική ώρα.

Το άτυχο παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Η εκπαιδευτικός έφερε επίσης τραύματα από μαχαίρι στον σβέρκο και στο ένα χέρι, που πιθανόν τα προκάλεσε μόνη της.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι η δασκάλα είχε πάρει αναρρωτική άδεια επειδή έπασχε από κατάθλιψη και επέστρεψε στο σχολείο στα τέλη του έτους.

Η μικρή μαθήτρια έμεινε στο σχολείο για μελέτη, αφού τελείωσαν τα μαθήματα και στη συνέχεια θα πήγαινε να παρακολουθήσει ένα ιδιαίτερο μάθημα ζωγραφικής. Όταν οι γονείς της πληροφορήθηκαν ότι δεν εμφανίστηκε στο ιδιαίτερο, κάλεσαν την αστυνομία.

Η δασκάλα υποβλήθηκε σε επέμβαση και οι αστυνομικοί θα την ανακρίνουν αργότερα.

Η Νότια Κορέα είναι σε γενικές γραμμές μια ασφαλής χώρα, με πολύ χαμηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών: 1,3 ανά 100.000 κατοίκους το 2021, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 6 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους. Το 2023 ωστόσο σημειώθηκαν μια σειρά βίαια εγκλήματα, τα περισσότερα με μαχαίρι.

Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς, ένας καθηγητής λυκείου μαχαιρώθηκε στην Νταετζεόν. Την ίδια εβδομάδα, ένας άνδρας παρέσυρε περαστικούς σε έναν πεζόδρομο με το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι στους πελάτες ενός πολυκαταστήματος, τραυματίζοντας συνολικά 14 ανθρώπους. Ένα μήνα νωρίτερα, σε επίθεση με μαχαίρι στη Σεούλ σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM