LIVE!

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν 150 αιχμαλώτους πολέμου

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν 150 αιχμαλώτους πολέμου Facebook Twitter
Φωτ: X / @ZelenskyyUa
0

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν σήμερα, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, 150 αιχμαλώτους πολέμου η κάθε πλευρά μετά τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι όλοι οι Ρώσοι που απελευθερώθηκαν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Λευκορωσία, όπου τους παρέχεται ψυχολογική και ιατρική υποστήριξη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε την ανταλλαγή των κρατουμένων με ανάρτηση του στο X, διευκρινίζοντας ότι ορισμένοι από τους άνδρες είχαν πιαστεί αιχμάλωτες πολεμώντας στη Μαριούπολη και στην περιοχή Ζαπορίζια. 

«Ορισμένοι από αυτούς τους άνδρες βρίσκονται σε αιχμαλωσία για πάνω από δύο χρόνια. Και σήμερα, γι' αυτούς και τις οικογένειές τους, αυτή η μέρα έχει μεγαλύτερο βάρος από όλα τα χρόνια της αναμονής. Το να τους βλέπουν στο σπίτι τους - ζωντανούς και ελεύθερους - είναι πραγματική ευτυχία», έγραψε ο Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM