Γιατί οι δασμοί του Τραμπ στην Κίνα αυξάνουν την τιμή της Barbie

Γιατί οι δασμοί του Τραμπ στην Κίνα αυξάνουν την τιμή της Barbie Facebook Twitter
0

Οι δασμοί που επέβαλλε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα οδηγούν σε αύξηση των τιμών της δημοφιλούς κούκλας Barbie, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία Mattel, ανακοίνωσε το ενδεχόμενο αυτό.

Ο γίγαντας κατασκευής παιχνιδιών Mattel λέει ότι ενδέχεται να αυξήσει τις τιμές στις ΗΠΑ για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο των δασμών του Ντόναλντ Τραμπ. Η ανακοίνωση έρχεται αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέβαλε δασμούς 10% σε όλες τις εισαγωγές από την Κίνα, όπου βασίζεται λίγο λιγότερο από το 40% της παραγωγής της εταιρείας.

Γιατί οι δασμοί του Τραμπ στην Κίνα αυξάνουν την τιμή της Barbie Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Εκτός από τις πιθανές αυξήσεις των τιμών, ο κατασκευαστής της Barbie και των παιχνιδιών αυτοκινήτων Hot Wheels λέει ότι πιθανώς θα χρειαστεί να εφαρμόσει αλλαγές στην αλυσίδα εφοδιασμού της. 

Καταναλωτικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι στις ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι οι δασμοί μπορεί να διαταράξουν τις αλυσίδες εφοδιασμού και να οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές. «Πρόκειται για τον αναμενόμενο αντίκτυπο των νέων δασμών στις ΗΠΑ… που ανακοινώθηκαν την 1η Φεβρουαρίου και τις μετριαστικές ενέργειες που σκοπεύουμε να λάβουμε, συμπεριλαμβανομένης της μόχλευσης της ισχύος της αλυσίδας εφοδιασμού μας και της πιθανής τιμολόγησης», ανέφερε η Mattel στην τριμηνιαία έκθεσή της.

Η βιομηχανία παιχνιδιών αντιμετωπίζει χαμηλότερες πωλήσεις το 2024, καθώς το υψηλότερο κόστος ζωής σήμαινε ότι οι αγοραστές είχαν λιγότερα μετρητά να ξοδέψουν σε παιχνίδια.

Παρόλα αυτά, οι μετοχές της Mattel εκτινάχθηκαν κατά 10% στις εκτεταμένες συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, αφού η εταιρεία προέβλεψε υψηλότερα κέρδη για το επόμενο έτος από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές της Wall Street.

Το Σαββατοκύριακο, ένας επικεφαλής στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, Τζον Μέρφι, είπε ότι οι νέοι δασμοί του Τραμπ θα «αυξήσει τις τιμές για τις αμερικανικές οικογένειες και θα ανατρέψει τις αλυσίδες εφοδιασμού». Αυτή την εβδομάδα, ο Τραμπ πήρε πίσω τα σχέδια για την επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές από τον Καναδά και το Μεξικό, αλλά προχώρησε σε επιπρόσθετη εισφορά 10% στα κινεζικά προϊόντα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM