Κατάσκοποι στη σύνταξη: Σχέδιο εθελουσίας εξόδου στη CIA υπό την πίεση του Τραμπ για περικοπές

Κατάσκοποι στη σύνταξη: Σχέδιο εθελουσίας εξόδου στη CIA υπό την πίεση του Τραμπ για περικοπές Facebook Twitter
0

Η υπηρεσία κατασκοπείας των ΗΠΑ, η CIA, προσέφερε χθες Τρίτη σε όλο το προσωπικό της δυνατότητα εθελουσίας εξόδου, αποκαλύπτει δημοσίευμα της Wall Street Journal, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ απαιτεί περικοπές σ’ όλη την ομοσπονδιακή δημόσια διοίκηση.

Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, η CIA θα γίνει η πρώτη υπηρεσία πληροφοριών που θα αρχίσει κύμα λύσης συμβάσεων υπό την πίεση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, που υποσχέθηκε κατά την προεκλογική του εκστρατεία βαθιές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.

Ακόμη, η CIA ανέστειλε τη στρατολόγηση υποψηφίων στους οποίους είχε ήδη κάνει προσφορές απασχόλησης, κατά τις πληροφορίες της WSJ, η οποία επικαλέστηκε συνεργάτη του νέου διευθυντή της, του Τζον Ράτκλιφ.

Η ανώνυμη πηγή της εφημερίδας επισήμανε πως οι προσφορές ενδέχεται να αποσυρθούν σε περιπτώσεις υποψηφίων το προφίλ των οποίων δεν ανταποκρίνεται στους νέους στόχους της CIA. Ανάμεσα σε αυτούς: ο αγώνας εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών, η συνεισφορά στον νέο εμπορικό πόλεμο που εξαπέλυσε ο πρόεδρος Τραμπ, καθώς και ενέργειες κατά της Κίνας, πάντα κατά τη WSJ.

Η CIA δεν αποκλείεται ωστόσο να βρεθεί αντιμέτωπη με νέα προβλήματα, καθώς ο Τραμπ έκανε ανακοίνωση-σοκ χθες Τρίτη για την κρίσιμης σημασίας περιφέρεια της Εγγύς Ανατολής: είπε πως οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν την «ιδιοκτησία» της Λωρίδας της Γάζας, παλαιστινιακού θυλάκου ο οποίος έχει υποστεί πελώρια καταστροφή έπειτα από 16 μήνες πόλεμου ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς.

Δεν υπήρξε απάντηση όταν το Γαλλικό Πρακτορείο προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πληροφοριών.

Αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί η επανίδρυση της υπηρεσίας κατασκοπείας, η διάλυση άλλου ομοσπονδιακού οργανισμού, της υπηρεσίας για τη διεθνή ανάπτυξη (USAID), είναι σε εξέλιξη. Οι περίπου 10.000 εργαζόμενοι της USAID τίθενται σε αργία από μεθαύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τη νέα διοίκησή της.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM