Κατάσκοποι στη σύνταξη: Σχέδιο εθελουσίας εξόδου στη CIA υπό την πίεση του Τραμπ για περικοπές

Κατάσκοποι στη σύνταξη: Σχέδιο εθελουσίας εξόδου στη CIA υπό την πίεση του Τραμπ για περικοπές Facebook Twitter
0

Η υπηρεσία κατασκοπείας των ΗΠΑ, η CIA, προσέφερε χθες Τρίτη σε όλο το προσωπικό της δυνατότητα εθελουσίας εξόδου, αποκαλύπτει δημοσίευμα της Wall Street Journal, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ απαιτεί περικοπές σ’ όλη την ομοσπονδιακή δημόσια διοίκηση.

Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, η CIA θα γίνει η πρώτη υπηρεσία πληροφοριών που θα αρχίσει κύμα λύσης συμβάσεων υπό την πίεση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, που υποσχέθηκε κατά την προεκλογική του εκστρατεία βαθιές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.

Ακόμη, η CIA ανέστειλε τη στρατολόγηση υποψηφίων στους οποίους είχε ήδη κάνει προσφορές απασχόλησης, κατά τις πληροφορίες της WSJ, η οποία επικαλέστηκε συνεργάτη του νέου διευθυντή της, του Τζον Ράτκλιφ.

Η ανώνυμη πηγή της εφημερίδας επισήμανε πως οι προσφορές ενδέχεται να αποσυρθούν σε περιπτώσεις υποψηφίων το προφίλ των οποίων δεν ανταποκρίνεται στους νέους στόχους της CIA. Ανάμεσα σε αυτούς: ο αγώνας εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών, η συνεισφορά στον νέο εμπορικό πόλεμο που εξαπέλυσε ο πρόεδρος Τραμπ, καθώς και ενέργειες κατά της Κίνας, πάντα κατά τη WSJ.

Η CIA δεν αποκλείεται ωστόσο να βρεθεί αντιμέτωπη με νέα προβλήματα, καθώς ο Τραμπ έκανε ανακοίνωση-σοκ χθες Τρίτη για την κρίσιμης σημασίας περιφέρεια της Εγγύς Ανατολής: είπε πως οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν την «ιδιοκτησία» της Λωρίδας της Γάζας, παλαιστινιακού θυλάκου ο οποίος έχει υποστεί πελώρια καταστροφή έπειτα από 16 μήνες πόλεμου ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς.

Δεν υπήρξε απάντηση όταν το Γαλλικό Πρακτορείο προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πληροφοριών.

Αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί η επανίδρυση της υπηρεσίας κατασκοπείας, η διάλυση άλλου ομοσπονδιακού οργανισμού, της υπηρεσίας για τη διεθνή ανάπτυξη (USAID), είναι σε εξέλιξη. Οι περίπου 10.000 εργαζόμενοι της USAID τίθενται σε αργία από μεθαύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τη νέα διοίκησή της.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM